was successfully added to your cart.

Mango-sinaasappel kwarktaart

By 24 januari 2017 september 19th, 2017 Clean Cheats
mango-sinaasappel kwarktaart

Ik had al lang niks meer gebakken. Dus toen de creative juices weer wat gingen stromen, stond ‘iets lekkers’ ook op de hitlist. En omdat het van mij wel weer snel zomer mag worden, besloot ik voor een fruitige kwarktaart met mango en sinaasappel. Inderdaad: niet lactosevrij, maar wel vrij van bewerkte suikers en zonder gluten (en een heerlijk proteïne bommetje).

Kwarktaart met mango en sinaasappel

Weet je wat nu het leuke is van deze kwarktaart? Dat je hem gerust als tussendoortje kan eten, of kan gebruiken als basis voor een volwaardige maaltijd (eet het als toetje na een lekkere groentesoep bijvoorbeeld). Een kant-en-klare kwarktaart zit vaak vol toegevoegde suikers of andere rotzooi, maar deze niet!

Daarnaast gebruikte ik gelatinepoeder om de kwarktaart op te laten stijven. Nu kende ik vroeger wel de felgekleurde gelatine puddinkjes die m’n moeder wel eens maakte met van die instant zakjes. Uiteraard gebruik ik die niet in dit recept, maar rundergelatine van Great Lakes. Ben je vegetariër dan is agar agar ook een goede optie (bij de grotere supermarkten is dit verkrijgbaar.

Wist je dat gelatine is erg gezond is? Zo draagt het onder andere bij aan een gezonde huid (zowel stevigheid als elasticiteit), en stevige botten, tanden, haren en nagels. Reden te meer om af en toe eens (zelfgemaakte) runderbouillon te eten/drinken of een goede kwaliteit gelatinepoeder in gerechten te verwerken. En trust me, zo lekker als in deze frisse mango-sinaasappel kwarktaart, zal niemand daarover klagen!

Liefs,
Sjanett

PS En je hebt helemaal gelijk: voor deze kwarktaart hoef je de oven niet aan te zetten. Ik ga dus nog maar even verder met het verzinnen van andere lekkere baksels 😉

Mango-sinaasappel kwarktaart

Cook Time 30 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 8
Author Sjanett de Geus

Ingredients

Voor de bodem:

  • 6 Medjoul dadels , ontpit
  • 50 gr noten (ik gebruikte een mix van macadamia en amandelen)
  • 70 gr havermout
  • 40 gr kokosolie , gesmolten
  • Snufje zeezout

Voor de vulling:

  • 250 gr mango , in blokjes (bv uit de vriezer)
  • 2 sinaasappels (1 ter garnering)
  • 3 el honing
  • 2 el gelatine poeder
  • 3 el water
  • 1 tl vanille poeder of merg uit 1 stokje
  • 800 gr magere kwark

Instructions

  1. Bekleed de bodem van een medium maat springvorm (22cm) met bakpapier.
  2. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en puls tot je een korrelige massa hebt.
  3. Verdeel dit over de bodem van de springvorm en druk vast met je vingers.
  4. Doe de mango stukjes en sinaasappelpartjes van 1 sinaasappel in een klein steelpannetje en pureer met staafmixer.
  5. Verwarm dit op een laag pitje (niet laten koken), roer de honing erdoorheen en haal vervolgens van het vuur.
  6. Los het gelatinepoeder op in drie eetlepels koud water en roer dit door het warme fruit.
  7. Roer vervolgens de kwark en de vanille ook door het fruit en giet dit in de springvorm.
  8. Snij de schil van de tweede sinaasappel en daarna in plakjes om de kwarktaart mee te garneren.
  9. Laat de kwarktaart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Recipe Notes

Ik gebruikte hiervoor een springvorm van 22cm doorsnede (dus een kleinere maat dan de standaard 'appeltaart' afmetingen).

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Leave a Reply