was successfully added to your cart.

Machtig noten-zaden brood (incl video)

By 30 augustus 2016 september 14th, 2017 Lunch
machtig noten-zaden brood
machtig noten-zaden brood

Noten-zaden brood

Heb je de keuze gemaakt om wat minder of geen brood meer te eten, maar zoek je nog steeds een goed alternatief voor een boterham? Dan is dit noten-zaden brood heerlijk om af en toe te eten. Ook ideaal als mealprep. Maak één brood en je kan er meerdere dagen van eten. Verdeel het in plakjes en vries in. Zo blijft de smaak het best behouden.

Heerlijk als reepten spontaan ontstaan. Dit noten-zaden brood zag het levenslicht toen ik de keukenkastjes mocht uitmesten voor de verbouwing van de keuken. Hmmm, ik had toch meer pitten, noten en zaden dan ik dacht XD. Met diezelfde verbouwing voor de deur, leek me een brood wel een slimme optie om te maken. Gezien de diepvries in de schuur bleef functioneren, kon ik daar een mooi voorraadje in.

Hoog in gezonde vetten

Dit noten-zaden brood zit vol gezonde vetten en is iets lager in koolhydraten. Dat betekent niet dat je er kilo’s van moet eten ;-), maar wel dat je het slim kan combineren in een volwaardige maaltijd of een stevige snack. Beleg het brood met wat komkommer en gegrilde kipfilet of eet het bij een groene maaltijdsalade die je kan vullen met garnalen, kip of gekruide runderreepjes. Een tip van Maaike die me ook lekker leek, is wat Italiaanse kruiden door het brood. Geeft het net weer een ander tintje.

Laat me weten als je dit recept gemaakt hebt wat je er van vindt. Dat mag met een berichtje hieronder en/of een sterrenrating natuurlijk!

Liefs,
Sjanett

Machtig noten-zaden brood

Prep Time 2 hours 15 minutes
Cook Time 1 hour 20 minutes
Total Time 3 hours 35 minutes
Servings 12
Author Sjanett de Geus

Ingredients

 • 100 gr zonnebloempitten
 • 50 gr pompoenpitten
 • 75 gr boekweit grutten
 • 100 gr cashewnoten* (ongebrand en ongezouten)
 • 200 gr havermout (glutenvrij)
 • 60 gr boekweitvlokken
 • 85 gr gebroken lijnzaad
 • 4 gr agar agar
 • 35 gr chia zaadjes
 • 2 tl (rauwe) honing
 • 2 tl zeezout
 • Evt handje rozijntjes
 • 45 gr gesmolten kokosolie
 • 650 ml water

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 180C en bekleed een bakplaatje en een klein bakblik met bakpapier.
 2. Verdeel de zonnebloem- en pompoenpitten, boekweitgrutten en noten over de bakplaat.
 3. Rooster dit ongeveer 10-13 minuten in de oven (halverwege een keer omscheppen).
 4. Neem een grote kom en roer hierin alle ingrediënten, behalve de olie en het water, door elkaar (ook de geroosterde noten en zaden).
 5. Giet de olie erbij en roer door.
 6. Tot slot giet je ook het water erbij en roer je weer goed door.
 7. Laat het afgedekt met een theedoek 2 uur op kamertemperatuur staan (het deeg is goed als dit een vaste soort bal is geworden).
 8. Doe het deel in je bakblik en bak dit in een hete oven op 180C gedurende 80-90 minuten. Check na 75 minuten even hoe ver het brood is.
 9. Laat volledig afkoelen voordat je het brood aansnijdt, je haalt hier ongeveer 12 plakken uit.
 10. Je bewaart dit brood het beste luchtdicht en het blijft ongeveer 5 dagen goed. Daarnaast is het ook prima in plakjes in te vriezen.

Recipe Notes

* of andere noten naar wens.

machtig noten-zaden brood

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Leave a Reply