was successfully added to your cart.

Maaltijdsalade met meloen, huttenkase en parmaham

By 10 augustus 2017 oktober 27th, 2017 Salade
salade met meloen en huttenkase

Meloen met parmaham is een al jaren bij veel restaurants een vast onderdeel op de kaart. We toverden deze gouden combinatie om tot een heerlijke maaltijdsalade met meloen, huttenkase en parmaham. Perfect voor warme zomeravonden of als lunch. Nog een leuk weetje over Parmaham: Het is één van de weinig vleeswaren waar geen conserveringsmiddelen of additieven aan toegevoegd mogen worden. De ham bestaat dus enkel uit varkensvlees en zout :-).

Maaltijdsalade met meloen, huttenkase en Parmaham

Deze maaltijdsalade maak je in een handomdraai. Voor deze versie gebruikte ik veldsla, omdat het wat zachter van smaak is dan ijsbergsla en nootachtiger dan kropsla. Naar mijn idee is dit lekkerste combinatie met de ham en meloen. De huttenkase zorgt voor een goede portie eiwitten en neemt heerlijk de smaak op van de balsamico. Heb je die gainz ook weer binnen ;-P.

Van deze maaltijdsalade maak je een volwaardige maaltijd door hem te combineren met bijvoorbeeld een geroosterde volkoren- of spelboterham. Of, ook altijd lekker, gebruik de salade als vulling voor een zelfgemaakte wrap. Op deze site en in ons boek vind je verschillende recepten daarvoor.

Heb je dit recept gemaakt of een eigen versie gemaakt? Laat het weten in de comments! Leuk voor ons en andere FitFoodies 🙂

Liefs,
Maaike

 

Maaltijdsalade met meloen, huttenkase en parma

Prep Time 8 minutes
Total Time 8 minutes
Servings 2

Ingredients

  • 1 halve meloen - cantaloupe in stukjes (of voorgesneden)
  • 1 Zak groene salade
  • 1/2 Komkommer geschild en in blokjes
  • 10 Cherrytomaatjes gehalveerd
  • 4 plakjes Parmaham
  • 200 gr Huttenkase
  • 1 tl Amandelen
  • Verse munt
  • 2 el Balsamico azijn ongezoet
  • 1 el Olijfolie extra vierge
  • Peper

Instructions

  1. Meng alle groente met de meloen

  2. Verscheur de muntblaadjes (ongeveer 10 stuks) over de groente.

  3. Meng de balsamico, olie en peper in een kommetje. Verdeel de huttenkase en parmaham over de salade. Giet de dressing er overheen.

  4. Eet er bijvoorbeeld nog een geroosterde spelt- of volkorenboterham met wat avocado bij. Je kunt de salade ook als vulling voor een zelfgemaakte wrap gebruiken.

Maaike Rijk

Author Maaike Rijk

Maaike is niet alleen heavy metal addict en verslaafd aan jurkjes, als ontdekkingsreiziger en coach inspireert en coacht ze anderen letterlijk en figuurlijk om in beweging te komen en hun staat van awesomeness te vinden (en te behouden). Naast mede- oprichter van LoveFitFood is ze life- en lifestylecoach, (Personal) trainer bij Breda Strength & Conditioning en zangeres van Pandora's Key.

More posts by Maaike Rijk

Leave a Reply