was successfully added to your cart.

Luie herfstsalade van de grill (met pompoen, appel en kip)

By 3 december 2015 september 13th, 2017 Kip, Salade
luie herfstsalade van de grill

Heb je een grillpan? En heb je geen zin om een moeilijke maaltijdsalade te maken? Mooi 😉 Dan is dit recept voor een luie maaltijdsalade van de grill perfect voor jou!

Luie herfstsalade met pompoen, appel en kip

Eh, nee natuurlijk gaan we sla niet grillen! D’uh. Maar eigenlijk al het andere in deze makkelijke maaltijdsalade wel 😉 Lekker makkelijk: sla op je bord en de grillpan aanslingeren en een paar minuten later ben je klaar.

Bespaar je de moeite van het schillen (het heet niet voor niets luie salade), want de schil kan je gewoon mee op eten. Vind je dat niet zo lekker kan je dat natuurlijk wel wegschillen. Whatever tickles your fancy.

Smakelijk alvast!

PS Bij een salade zoals deze hoef ik persoonlijk geen dressing: doordat de kip en pompoen al met wat olijfolie zijn gegrild geeft dit voor mij al genoeg ‘dressing’ af. Uiteraard kan je dat nog wel zelf toevoegen als je dat wilt.

luie herfstsalade van de grill

Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 25 minutes
Servings 2
Author Sjanett de Geus

Ingredients

  • 200 gr gemengde sla
  • 1/4 pompoen
  • 1 el milde olijfolie
  • 1 appel , in partjes
  • 200 gr kipfilet haasjes
  • Zeezout en versgemalen peper , naar smaak
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 1 el rozijntjes
  • 1 el pompoenpitten

Instructions

  1. Verdeel de salade over 2 diepe borden.]
  2. Lepel het binnenste uit de pompoen en snij de rest in plakken van ongeveer 1 cm.
  3. Verhit een grillpan, doe de pompoen er in en besprenkel met olijfolie.
  4. Grill tot de pompoen aan beide kanten tot deze een mooi streepje heeft en gaar is en leg deze op de salade.
  5. Grill nu de stukjes appel leg dit ook weer op de salade.
  6. Grill tot slot de kipfilet die je op smaak brengt met zout, peper en provencaalse kruiden en doe deze ook op de borden.
  7. Maak de salade af door er wat rozijntjes en pompoenpitten overheen te strooien

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Join the discussion 2 Comments

  • dion schreef:

    Hallo,

    Even een praktische vraag… gebruiken jullie echt een pan om te grillen of een contact gril? Ik heb altijd ruzie met mijn pan, het is vaak al zwart van buiten maar van binnen is het nog rauw… nog tips?

    Gr

    • Sjanett de Geus schreef:

      Hey Dion, wij koken op gas en hebben zo’n simpele grillpan van de Ikea. Het vuur staat daarbij op middelhoog en we besprenkelen de pompoen en de kip met een beetje gesmolten kokosolie of milde olijfolie. Hopelijk heb je hier iets aan!

Leave a Reply