was successfully added to your cart.

Lactosevrij verwenontbijt met yoghurt, frambozen en chocolade

By 19 juli 2016 december 24th, 2017 Ontbijt

Lactosevrij verwenontbijt met havermout en heel veel lekkers

Ooit, in het pre-fitfood-era, deed ik een poging om strikt paleo te eten. In tegenstelling tot wat ik vaak hoor tijdens onze seminars, had ik de minste moeite met zuivelvrij. Simpelweg omdat ik dat toch al niet lekker vond!

Melk? Nee dank je. Yoghurt? Gadverdamme. Kaas? Ieewww.

Achteraf denk ik dat dit de slimheid van mijn eigen lijf is geweest: waarom zou ik iets lusten dat niet goed voor mij werkt?

Nu is mijn smaak wel geëvolueerd de afgelopen jaren en ben ik zaken als kwark (en later ook Griekse yoghurt) en oude kaas wel gaan waarderen. En eten. Kwark als eiwitbron is namelijk gezond. Toch? Het zat in ieder geval in mijn Flexchallenge schema twee jaar geleden en sindsdien at ik het echt heel vaak. Lekker met fruit, havermout of nootjes.. Hmmm…

Wat is dan het probleem vraag je je af.

Door een protocol als dat van de FitFood30 en veel zelfexperimenten later ben ik er achter gekomen waar mijn onzuivere huid steeds vandaan kwam. Jarenlang was ik gefrustreerd; waarom zou ik als volwassen persoon nog steeds last hebben van acné?

Er wordt dan gezegd dat het aan chocolade ligt. En lange tijd heb ik dat geloofd (alhoewel me dat nooit tegen gehouden heeft om géén chocolade te eten haha). Inmiddels weet ik dat ik op de lactose uit zuivelproducten reageer! En dus niet op cacao, maar op de melk uit (vooral de goedkope) melkchocolade. Hoera, haha!

Zoals gezegd, geen probleem voor mij om zuivel helemaal te laten staan. Het zat toch al niet ‘in mijn systeem’, maar af en toe een heerlijk lactosevrij verwenontbijt zoals dit*… tja, dat vind ik toch wel erg lekker!

Ook een ochtendje zuivelvrij genieten, probeer dan zeker dit ontbijtje eens 😀

Smakelijk alvast!
Sjanett

* Het goede nieuws voor mij is namelijk dat ik geen reacties krijg van lactosevrije alternatieven zoals deze MinusL yoghurt. Met andere woorden, ik heb geen koemelk allergie

Verwenontbijt: lactosevrije yoghurt met frambozen en chocolade

Prep Time 2 minutes
Total Time 2 minutes
Servings 1
Author Sjanett de Geus

Ingredients

  • 200 gr lactosevrije Griekse yoghurt (MinusL)
  • 30 gr havermout
  • 15 gr amandelen
  • 15 gr raw chocolate (puur)*, gehakt
  • 25 gr blauwe bessen
  • 25 gr frambozen

Instructions

  1. Doe de yoghurt onder in een kom en roer de havermout er doorheen.
  2. De rest van de ingrediënten erop en klaar!

Recipe Notes

* Bv deze van Ombar

lactosevrije yoghurt met frambozen en chocolade

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Leave a Reply