was successfully added to your cart.

Knoflook-prei soep met ei

By 16 februari 2016 januari 5th, 2019 Soep, Vega
knoflook-prei soep met ei

Wist je dat knoflook een natuurlijk prebiotica is? Geen dure met suiker of zoetstoffen aangevulde drankjes nodig om die darmen in topconditie te houden. Deze soep is namelijk niet alleen tongstrelend, maar helpt gelijk mee je second brain, je darmen en dus jezelf, gezond en energiek te houden. Voeg er rijstnoodles of rijst aan toe en je hebt  ook nog een volwaardige maaltijd.

Knoflook-prei soep met ei

Zie je deze twee kommen soep? Met dat lekkere eitje erop? Ze zijn allebei door mij (Sjanett) alleen opgegeten. I kid you not.

De bedoeling was om twee porties te maken. Deze te fotograferen. Erover te bloggen. Eén portie op te eten en de andere portie te bewaren voor een later moment deze week. Tja, en dat scenario ging dus niet op haha. Ik vond het zo lekker dat ik meteen alles opgegeten heb… sorry Maaike ;).

Knoflook-prei soep is super makkelijk om te maken en ook nog eens budgetvriendelijk. Ik had nog nooit een ei gepocheerd in een soep, maar ik vind het briljant. Vind je het pocheren te veel werk? Gebruik dan een van de eitjes die je bijvoorbeeld tijdens je mealprep alvast voor de rest van de week gekookt had.

Zoals je ziet zitten er geen koolhydraten in deze soep. Je kan hem als tussendoortje eten of, om er een volwaardige maaltijd van te maken, aanvullen met rijstnoodles, rijst of een zuurdesem of speltboterham. NOMZ

Knoflook-prei soep met ei

Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 25 minutes
Servings 6
Author Sjanett de Geus

Ingredients

  • 2 el kokosolie
  • 1 prei , in ringen
  • 4 wortels , in plakjes
  • 6 teentjes knoflook , geperst
  • 1,5 l (kippen/runder) bouillon
  • 2 tl Keltisch zeezout
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 3/4 tl oregano
  • Snufje chilivlokken
  • 6 eieren (1 per kom)

Instructions

  1. Smelt de kokosolie in een soeppan op middelhoog vuur.
  2. Bak hierin op een laag vuurtje de prei tot deze zacht is en voeg daarna de wortels toe en bak een paar minuten.
  3. Voeg dan de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  4. Giet bouillon in de pan en voeg zout, paprika, oregano en chilivlokken toe.
  5. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Pocheer intussen de eieren:
  7. Zet een tweede pan met water op en doe hier een ruime scheut azijn en een snuf zout bij.
  8. Roer in de pan tot je een draaikolkje hebt en breek hier een ei boven.
  9. Kook 3-4 minuten en haal met een schuimspaan uit de pan. Herhaal voor de overige eieren
  10. Serveer de soep in kommen met een ei er in.

knoflook-prei soep met ei

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Leave a Reply