was successfully added to your cart.

Knoflook kip in een saus van geroosterde paprika’s (uit de Crock-Pot)

By 3 februari 2016 januari 5th, 2019 Crock-Pot, Kip
kip met knoflook in een saus van geroosterde paprika

Slowcookers zijn hot. Of nou ja, niet letterlijk dan, want ze bereiden je eten juist op lagere temperaturen. Zo blijven de smaken optimaal behouden en wordt het vlees lekker mals. Die van ons staat ook een paar keer per week een lekker stoofpotje of soep te maken. Zoals deze kip (meej knoflook) en paprikasaus die je vorig jaar al op Mijn Paleo Keuken zag staan, maar we nog steeds geregeld maken!

Als we jullie de vraag stellen: wat voor recepten zouden jullie het liefst hier op LoveFitFood zien, zit de Crock-Pot er eigenlijk altijd wel bij. En terecht: wat een heerlijk apparaat is dat!

Het is wel grappig dat we dan aan de andere kant ook overal conversietabellen voorbij zie komen voor mensen die willen weten hoe lang een slowcooker gerecht in de snelkookpan moet. Geef ons maar lekker de Crock-Pot, we zijn al druk genoeg van onszelf 😉

Knoflook kip in een saus van geroosterde paprika’s

Vorig jaar volgden ik (Sjanett) PaleoPot op de voet en werden daar wekelijks wel nieuwe recepten gepost. De ene wat aantrekkelijker dan de andere, maar ik vond het hoe dan ook gaaf dat er een foodblogger bestond dat zich volledig op paleo recepten uit de Crock-Pot stortte. Jammer dat die nu stil ligt (ik geloof dat de eigenaar nu iets met kaasgerechten aan het doen is?).

Gelukkig staan de recepten er nog wel op, want ik had nog een paar paprika’s liggen die een nieuwe bestemming zochten en in het kader van mealprep was mijn proteïne voorraad bijna op. Dit recept voor Pulled Garlic Chicken with Roasted Red Pepper Sauce bracht daarom uitkomst!

Je kunt deze knoflook kip met zijn heerlijke saus bijvoorbeeld bij gebakken aardappeltjes eten, of rijst. En zelfs op een cracker. NOMZ.

 

PS Heb je zelf nog geen slowcooker? Wij hebben deze in de keuken staan: een Crock-Pot met timer van 4,7 liter (affiliate link naar bol.com) en die is ideaal om voor ongeveer 4 personen in te koken.

kip met knoflook in een saus van geroosterde paprika

kip met knoflook in een saus van geroosterde paprika
5 from 1 vote
Print

Knoflook kip in een saus van geroosterde paprika (uit de Crock-Pot)

Prep Time 20 minutes
Cook Time 6 hours
Total Time 6 hours 20 minutes
Servings 4
Author Sjanett de Geus

Ingredients

  • 3 paprika's
  • 12 teentjes knoflook , gepeld
  • 1 ui , gesnipperd
  • 240 ml gezeefde tomaten
  • 3 tl Italiaanse kruiden
  • Keltisch zeezout en versgemalen peper , naar smaak
  • 240 ml water
  • 600 gr kipfilet
  • 1 blik gepelde tomaten , uitgelekt

Instructions

  1. Zet de oven op de grillstand en rooster de paprika's en de helft van de knoflook op een bakplaat (bakpapier is beter dan de aluminiumfolie die ik gebruikte)*
  2. Meng ui, gezeefde tomaten, water, Italiaanse kruiden, peper en zout onderin de Crock-Pot.
  3. Prik gaatjes in de kipfilets en prop hierin de overgebleven teentjes knoflook.
  4. Plaats de kipfilets ook in de Crock-Pot en zorg dat ze minimaal voor de helft ondergedompeld zijn in de saus.
  5. Leg hierop de geroosterde paprika's, de gepelde tomaten en de geroosterde knoflook.
  6. Kook gedurende 6 uur op de lage stand.
  7. Haal de paprika's en tomaten (de bovenste laag) met een schuimspaan uit de Crock-Pot en zet opzij. Voeg hier 200 ml van het vocht aan toe en pureer met een staafmixer tot een lekkere saus.
  8. Haal de kip ook eruit en trek dit met 2 vorken uit elkaar.
  9. Gebruik de saus als topping of mix het door de kip (dat heb ik gedaan).
  10. Breng eventueel nog extra op smaak met wat zeezout.
  11. Super lekker!

Recipe Notes

* De paprika's mogen best een beetje bruin zijn en zijn zowel met als zonder velletje erg lekker in deze saus.

kip met knoflook in een saus van geroosterde paprika

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Join the discussion 2 Comments

  • gerda schreef:


    hoi sjanett
    dat ziet er weer heerlijk uit.
    ik heb alleen een vraagje over de slow cooker
    ik heb er geen maar zou toch graag de recepten willen maken
    zou jij een temperatuur kunnen aangeven hoe warm het is in de slowcooker?
    ik heb nml al een stoomoven en zal dus niet ook nog een slow cooker kopen .
    maar jullie hebben wel lekkere gerechten ermee en er komen zelfs kookboeken voor uit.
    ik zou graag een gokje willen wagen maar dan is een richting qua temperatuur wel heel fijn.
    ik hoop dat je me daar een antwoord op kunt geven.met vriendelijke groet gerda

    • Sjanett de Geus schreef:

      Hey, dank je! De Crock-Pot verwarmt het eten tot net onder het kookpunt (100 graden), en het duurt ongeveer 6-7 uur tot hij deze temperatuur bereikt heeft. Je zou dus de gerechten kunnen nabootsen zonder slowcooker dus ze (net als stoofvlees) te laten sudderen op een laag pitje. Hopelijk heb je hier iets aan!

Leave a Reply