was successfully added to your cart.

De keerzijde van goede voornemens

By 1 februari 2016 juli 11th, 2017 Geluk

We hebben inmiddels al ruim een maand de tijd gehad om de oliebollen en appelflappen van december te vergeten. Veel hadden met het nieuwe jaar in zicht ook weer allerlei doelen gesteld. Sneller, strakker, slanker, noem maar op. Helemaal niks mis mee natuurlijk, na het eten van 26 kerstkransjes krijg ik ook wel weer behoefte om een stuk te gaan hardlopen.

What if?

Leuk al die doelen, goede voornemens en motiverende blogs die je stimuleren om er dit jaar weer tegenaan te gaan, je doelen op te schrijven op de koelkast zodat je er elke dag keihard mee geconfronteerd wordt en beloven dat 2016 JOUW jaar gaat worden. Maar wat als je je doel bereikt hebt? Of zelfs meer dan dat?

De keerzijde

Zelf heb ik het voorrecht gehad om mijn ooit (in mijn ogen onhaalbare) doel te halen en zelfs méér te bereiken dan dat ik ooit had durven dromen. Maar ondanks dat ik supertrots en tevreden ben, blijft er altijd een gevoel van ‘ik ben nog niet waar ik wil zijn’ hangen. Onverklaarbaar maar waar.

Drie jaar lang ben ik gefocust en gedisciplineerd bezig geweest om mijn doel te bereiken en nu zit het in m’n systeem. Als een soort Rupsje Nooitgenoeg wil ik nog steeds meer. Slanker worden, sneller worden, beter worden.

Door de vele (soms bijna ongeloofwaardige) before/after posts die door allerlei bloggers en instanties worden gepost, wordt ons referentiekader beïnvloed. Als ik die foto’s zie denk ik “Zo zie ik er bij lange na nog niet uit”. En stiekem is dat wel wat ik zou willen.

Misschien verbaast het je om dit van een man te horen, maar ook mannen zijn soms onzeker.

Op sommige momenten vraag ik mijzelf af of zo’n gigantische sixpack wel een reëel doel is. Op andere dagen motiveert het mij om net dat beetje extra te geven en vooral niet op te geven, op weg naar dat doel!

Stay positive!

Ondanks dat ik mijn eigen doel al ver voorbij ben en tevreden zou moeten zijn, ben ik nog steeds 24/7 bezig met gezond leven, fit blijven etc.

Op zich niks mis mee, maar soms beperkt het mij ook. Ik probeer te genieten van een stroopwafel, die heus mijn (nieuwe) doel niet in de weg staat. Toch voel ik mij er een half uur later schuldig over en kan ik niet wachten tot ik weer in de sportschool ben om die goddelijke koek ongedaan te maken!

Gelukkig zijn er ook heel veel momenten waarop ik weer besef wat voor voorrecht ik heb en waar ik het allemaal voor gedaan heb. Complimentjes van anderen of bepaalde sportieve overwinningen helpen allemaal mee aan een positief zelfbeeld.

Laat dit verhaal je vooral niet ontmoedigen je doelen achterna te gaan. Uit ervaring kan ik zeggen dat het het meer dan waard is!

Vergeet daarnaast niet te genieten van alle succesjes gedurende je road to succes, elke seconde die je sneller bent, elke gram die je lichter bent.

Hopelijk heb je (misschien iets teveel ;)) genoten van alle feestelijkheden in december, had geen spijt van dat extra glaasje champagne en ben je met frisse moed aan het nieuwe jaar begonnen. Wat je doel ook is! 😉

Groet, Joey

4 jaar geleden ben ik begonnen met sporten en afvallen. Inmiddels ben ik bijna verslaafd aan sporten en is voeding ook een uit de hand gelopen hobby. Naast Obstacle Running in binnen- en buitenland ben ik vaak te vinden in de CrossFit box of op de tennisbaan. Als het weer het toelaat fiets ik graag of loop ik hard. Door gedisciplineerd met voeding bezig te zijn heb ik mijn doelen weten te bereiken (en inmiddels nieuwe doelen voor ogen). In januari begin ik aan een opleiding tot Voedingsdeskundige en wellicht start ik daarna met een opleiding tot Fitness Trainer. Met veel plezier en genoegen schrijf ik gastblogs voor Lovefitfood, met als voornaamste doel mensen te informeren, inspireren en motiveren!

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Leave a Reply