was successfully added to your cart.

Het LoveFitFood event 2016 was fantastisch!

By 13 juli 2016 juli 11th, 2017 Geluk

Het vroor dat het kraakte toen het eerste idee ontstond: iets kleins organiseren voor onze oud-challengers. En tja, wie ons al wat langer kent dan vandaag… dat kleins, werd een stukje groter XD.

Zondag 3 juli vond het eerste LoveFitFood event plaats. In de stralende zon genoten meer dan 50 bezoekers van een dag vol workshops, inspirerende lezingen, workouts, een heerlijk achtergrond muziekje, nog heerlijker eten, de launch van de nieuwe FitFood Made Easy én koeknuffelen op Boerderij van ’t Zandeind in Riel.

Hoera, de zon

“Maaike… heel de week regen… ook zondag”. Sjanett en ik hebben denk ik de hele week zonnedansjes gedaan, want hoewel er tenten en overkappingen waren geregeld, een event is altijd leuker met zon. Je snapt hoe blij we waren toen zondag een stralend zonnetje door de kier van het gordijn glimlachte.

It’s gonne be a good day. Thank you karma!

Check, dubbel check: het LoveFitFood event kan van start

Toen ik nog werkte voor ‘een baas’ heb ik veel evenementen mogen organiseren. Hoewel ik ze soms heb vervloekt, was ik nu ontzettend blij mee. Want, dan leer je al snel dat je bij een evenement niks vanzelfsprekend moet nemen.

Het hele event stond uitgewerkt in een draaiboek van ruim 12 pagina’s en dan toch zijn er leuke verrassingen. Zoals laptops die toch niet communiceren met de beamers in je presentatieruimte of een ingecalculeerde parkeerplek die door regen niet geschikt blijkt te zijn.

Pfiew, gelukkig hadden we die zaken de dag ervoor al getackeld. Nog een paar puntjes op de i, de briefing van de sprekers, de laatste banners en vlaggen naar buiten en de dag kon beginnen! De koeien lieten in ieder geval al horen dat ze er net zo veel zin in hadden als wij.

LoveFitFood-event

Workshops Body Control en Kettlebellsport

“Zo, dat was best zwaar!”. Uit de reacties van de deelnemers aan de Body Control Workshop die werd gegeven voor Jaap van Jaap’s Gym (en tevens mijn Gymnastics coach) bleek wel dat deze workshop wat pittiger was dan verwacht. Opstaan zonder te handen op tig verschillende manieren, dierenbewegingen dicht bij de grond… het was serieus aanpoten.

“Ideale workout voor op vakantie”, aldus een andere deelnemer.

Ook de workshop van Naomi, de kettlebelltrainster van Sjanett en mede-eigenaar van Jaap’s Gym konden rekenen op veel enthousiasme. Sommige deelnemers waren al bekend met de hardstyle-variant van het kettlebellen, maar dit was even andere koek. Techniek, techniek, techniek!

Het was bovendien een kleurrijk gezicht al die gekleurde kettlebells met het groene gras en de kalfjes op de achtergrond.

Over doelen, ego’s en de connectie tussen mind en lichaam

Mooi weertje check. Lekker trainen, check. Tijd voor de nodige brainfood!

Want ook dat is onderdeel van de LoveFitFood-filosofie én dus ook het LoveFitFood event. De lezingen van zowel Noël Brand van BredaSC als van Johan van Bavel (Intention) en kPNI-arts Erik Schut, zaten in no-time vol.

Waar Noël sprak over het gericht trainen voor een specifiek doel en het belang van slimme keuzes hierin, gaf Johan de deelnemers een mooie spiegel in hoeverre een bepaald doel vanuit jezelf komt of vanuit je ego.

Super inspiratievol en motiverend, zo bleek ook wel uit de reacties.

De sessie van Erik ging nog wat dieper in op een aantal punten zoals wij ze onder andere vertellen in onze seminar en op ons blog. Want, hoe werkt bijvoorbeeld onze gemoedstoestand nu samen met wat we eten? Stiekem meer dan je je realiseert!

Farmwalken en koeknuffelen met Jos

Als er iemand met passie over koeien en de verzorging ervan is het wel boer Jos (samen met dochter Inge en zoon Joost), eigenaar van onze gastlocatie van ’t Zandeind. Voor het event hadden we Jos al vertelt dat hij echt maar 45 minuten de tijd had voor zijn farmwalk, nou… dat is best lastig voor iemand die zo veel weet over koeien, de verzorging, het vlees en alles dat er verder bij komt kijken ;P

Zo leerden onze FitFoodies dat er een verschil is tussen biologisch en lokaal verantwoord, de keuze voor allergeenvrij en konden ze zelfs met de koeien knuffelen.

Een LoveFitFood event is pas compleet met: lekker eten!

Van zo’n workout en volop brainfood word je natuurlijk hongerig. En tja… als er iets is waar we groot belang aan hechten is het lekker en goed eten.

Terwijl iedereen nog lekker aan het genieten was van de sessies, arriveerde Keurslagerij Van Hest uit Goirle voor het buffet. En wat voor eentje: Twee grote pannen met een daarvan voorzien van Lakevelder rund (van de boerderij!) en groente en een andere met een heerlijk malse kip.

Paul had duidelijk zijn best gedaan om een lekkere en verder volledig glutenvrije- zuivelvrije en suikervrije lunch neer te zetten. Op de tafel naast de pannen verschenen schalen met rijstsalade, groene salade en aardappel. En voor de vega’s was er een lekker recept met ei.

Maaarrrr voordat er kon worden opgeschept, natuurlijk eerst nog de launch van ons nieuwe kookboek!

Launch FitFood Made Easy – 12 weken

Iedereen heeft het duidelijk naar zijn zin en kletst lekker met elkaar terwijl het eten wordt bereid. Dan maar even m’n coach-stem en volume opzetten. “Mogen we heel even de aandacht”. Dat werkt. Iedereen is stil.

Sjanett en ik hebben de nieuwe cover van ons kookboek FitFood Made easy laten printen op A3 formaat. Het staat onder een doek achter ons. Ruim 200 pagina’s is het boek geworden. Nu is het nog een ebook, maar als er 600 stuks verkocht, dan krijgen die eerste 600 kopers het gedrukte boek gratis! “Wauw, zo klinkt het”.

Onder tromgeroffel onthullen de cover onder het zwarte doek dat erover heen ging. “Ohh, shoot…whahaha… Sjanett, hij staat op z’n kop”. Ach ja, wat zal ik zeggen, ‘that’s us’, snel draaien. Het zorgt in ieder geval voor de nodige hilariteit.

Tijd om het buffet te openen en te gaan genieten van de klanken van Pino Grigio, een akoestisch soul duo uit Breda. Lekker hoor!

Ennuh, gezien onze FitFoodies veelal voor een tweede maal opschepten, denken we dat het eten wel snor zat ;).

Terwijl gastvrouw Inge zorgt dat alles weer netjes wordt opgeruimd, verdelen de gasten zich weer over de sessies.

Heerlijke burgers en bulletproof-coffee om mee af te sluiten

Op het LoveFitFood event wilden we ook een plek creëren om kennis te maken met nieuwe dingen.

Hoewel de ideeën hiervoor skyhigh waren haha, besloten we het voor deze editie toch nog iets kleiner aan te pakken (we leren wel ;-P). De Black Box van Peter en Susan was echter een aangename aanvulling op ons event. Ze schonken heerlijke bulletproof koffie en in de ochtend was er ook nog bananenbrood. Nomz!

Rond een uur of drie werd het tijd de BBQ aan te steken en toen de laatste sessie was afgelopen genoten onze FitFoodies hier nog duidelijk van een allergenenvrije hamburger van Lakevelder of Hereford-vlees. Vers van de Boerderij en slagerij van Hest.

Boer Jos had niet voor niks maar druk met de verkoop van het vlees voor mee naar huis. “Voor altijd verpest”, grinnik ik met Sjanett. Want, als je dit eenmaal hebt geproeft, smaakt je biefstukje van de supermarkt toch net ff minder 😉

Het is half vijf en Sjanett en ik zwaaien de laatste bezoekers uit. Wat een dag! Of we dit volgend jaar weer gaan doen? Zeker weten… en ons kennende…vast weer een stukje groter 😀

LoveFitFood Event
Maaike Rijk

Author Maaike Rijk

Maaike is niet alleen heavy metal addict en verslaafd aan jurkjes, als ontdekkingsreiziger en coach inspireert en coacht ze anderen letterlijk en figuurlijk om in beweging te komen en hun staat van awesomeness te vinden (en te behouden). Naast mede- oprichter van LoveFitFood is ze life- en lifestylecoach, (Personal) trainer bij Breda Strength & Conditioning en zangeres van Pandora's Key.

More posts by Maaike Rijk

Join the discussion 4 Comments

Leave a Reply