was successfully added to your cart.

Helma: “Mijn mindset was mijn grootste struikelblok”

By 26 juli 2017 juni 21st, 2018 Succesverhalen

“Er is niet één route naar succes. Je moet die voor jezelf vinden”. Onze ‘route’, ervaringen, kennis en inzichten delen we om anderen te inspireren en in beweging te zetten. En regelmatig krijgen we berichtjes van FitFoodies die op hun beurt hun weg met ons delen. Zoals Helma. Een toffe dame die ons via haar ontdekkingstocht naar gezonder eten leerde kennen en wiens reis je zeker zal inspireren. 

In haar eerste berichtje deelt Helma haar ultieme doel: “20 kilo afvallen en ook mijn hangbuikje wat ik als cadeautje van m’n 2 zoontjes heb gekregen weg te trainen. Ik ben ervan overtuigd dat het haalbaar moet zijn. Ik wil me graag gezond voelen en fit zijn en niet meer dik en verkoudheid gevoelig”. Hoewel ze de touwtjes in eigen handen heeft genomen, een personal trainer inschakelde én een voedingscoach, ervaart ze nog wel één struikelblok. Helma: “Mindset. Ik ben perfectionistisch en maak het mezelf daardoor vaak te moeilijk. Alles of niets… als ik bijvoorbeeld ‘s ochtends de mist in ga dan is de hele dag verloren en pak ik de draad niet meer op maar pas de volgende dag. Daarnaast ben ik een emo-eter en levensgenieter. Dus ik beloon en troost me voedsel dat veel suiker en vet bevat.”

Een herkenbare situatie voor veel mensen (including ons verleden), toen ze ons de volgende mail stuurde, besloten we daarom voor haar én iedereen die hier verder mee kampt een filmpje erover te maken.

Helma

Inmiddels is er bijna een jaar voorbij tussen het eerste contact dat we met Helma hadden tot nu. Ze ging actief aan de slag met de gegeven tips, stuurde zo nu en dan ons nog een vraag en gebruikte FitFood Made Easy voor de nodige gezonde kookinspiratie. Toen we in Juli weer een berichtje van haar ontvingen, konden we wel een dansje doen. Ze besloot dan wel niet onze Fundamentals te volgen, maar neemt niet weg dat ze verdomde goed op weg is, naar het lijf waar zij van houdt met dito mindset. 

Lees ff mee:

helma

Heel bescheiden staan in de PS wat ze naast, superlekker eten en een geleidelijk veranderende mindset al heeft bereikt:

16 kg eraf waarvan bijna 15% vet. Dat is echt ontzettend goed!

Zoals we deze post openden: “Er is niet een route”. Helma stippelde een heel concrete voor zichzelf uit. Onderweg overwoog ze de verschillende opties en paste waar nodig aan, maar telkens gericht op weer een stapje voorwaarts en met het oog op een duurzame verandering. Mooi om hier onderdeel van te mogen uitmaken én super inspirerend voor anderen vinden wij :-).

Benieuwd wat haar reis nog meer gaat brengen.

Wil jij net als Helma óók afvallen en op een relaxtere manier omgaan met voeding?

Er wacht een energieke en gezonde FitFood lifestyle op je en we helpen je stap voor stap tijdens onze FitFood30.

Maaike Rijk

Author Maaike Rijk

Maaike is niet alleen heavy metal addict en verslaafd aan jurkjes, als ontdekkingsreiziger en coach inspireert en coacht ze anderen letterlijk en figuurlijk om in beweging te komen en hun staat van awesomeness te vinden (en te behouden). Naast mede- oprichter van LoveFitFood is ze life- en lifestylecoach, (Personal) trainer bij Breda Strength & Conditioning en zangeres van Pandora's Key.

More posts by Maaike Rijk

Leave a Reply