was successfully added to your cart.

Hartige pannenkoek met gewokte groenten

By 16 maart 2017 september 14th, 2017 Ontbijt, Vega
hartige pannenkoek met gewokte groenten

Als je ons boek FitFood Made Easy al in je bezit hebt, dan weet je dat je ook zónder vlees prima FitFood kunt eten. Een heel hoofdstuk ervan is gewijd aan vega-opties. Tijd om daar wat lekkere alternatieven aan toe te voegen :-D. Deze hartige pannenkoek met gewokte groenten bevat volop eiwitten, is klaar in 20 minuten (meerdere porties) en zowel warm als koud erg goed te nassen.

Hartige pannenkoek met gewokte groenten

Pannenkoeken kunnen aaaaaltijd, althans als je het ons vraagt. Zonder gekheid, natuurlijk is het niet echt afwisselend om al je maaltijden op te bouwen rondom deze platte koek, maar ze zijn nu eenmaal super lekker. Dat een pannenkoek niet alleen ‘zoet’ goed smaakt, bewezen de pannenkoekenrestaurants al die steeds vaker ook hartige varianten op de kaart hebben. Kan dat ook FitFood? Natuurlijk!

Deze hartige pannenkoek vulden we met Quorn en gewokte groenten. Doordat we gebruik maakten van kokosmeel, is deze ook nog eens glutenvrij. De kokos geeft de pannenkoek bovendien een licht zoet smaakje dat perfect combineert met de gewokte groenten. Probeer maar eens :-D.

PREP-TIP

Maak wat extra beslag van de pannenkoeken en vries een paar van de pannenkoeken in. Zo heb je altijd een basis achter de hand als je minder tijd of zin hebt om te koken.

Liefs,
Sjanett

PS. Meer weten over FitFood voor vegetariërs? We schreven er deze post over.

Hartige pannenkoek met gewokte groenten

Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 20 minutes
Servings 2
Author Sjanett de Geus

Ingredients

Voor de pannenkoek:

  • 4 eieren
  • 80 ml amandelmelk
  • 30 gr kokosmeel
  • Snufje zeezout

Als vulling:

  • 1 el ghee of grasboter
  • ½ ui , gesnipperd
  • 175 gr Quorn (naturel blokjes)
  • ½ courgette , in blokjes
  • ½ aubergine , in blokjes
  • 1 wortel , in blokjes
  • 2 bosuitjes , in ringetjes
  • Versgemalen peper , naar smaak
  • 1 tl Provençaalse kruiden

Instructions

  1. Maak eerst de pannenkoekjes (dit is genoeg voor 4 stuks) door alle ingrediënten daarvoor te mengen in een kom en daarna in delen te bakken in een koekenpan.
  2. Smelt de ghee in een hapjespan en fruit hierin de ui.
  3. Voeg quorn en groenten toe en wok tot alles gaar is.
  4. Breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden.

Recipe Notes

Tip: Je kunt de Quorn eventueel ook vervangen voor kip, vis of rund.

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Leave a Reply