was successfully added to your cart.

Hartige havermout greenzz

Zelf eet ik regelmatig havermout en jamm wat vind ik het lekker! Maar waarom altijd voor een zoetige variatie gaan? Daarom vandaag een hartige variant met broccoli! En eieren… whut?! Wanneer je een baksel maakt kan niemand gek op van een ei erdoorheen, maar ook in je pap kan dit goed werken. Het vult en je hoeft niet meteen je eiwitpoeders uit de kast te trekken!

Dat havermout ook hartig heel lekker kan zijn bewijst dit recept nogmaals. Groenten toevoegen klinkt in het begin wat gek, maar probeer het eens uit! In plaats van je bakje rauwkost naast je pap te eten heb je nu alles in één. Makkelijk en geen onnodig gekauw van koude groenten. Ook als je geen groente-eter bent is dit een way to go!

Hartige havermout greenzz

Servings 1
Author Larissa Ruwiel

Ingredients

  • 50 g havermout
  • 200 g broccoli en andijvie alleen broccoli kan ook
  • 3 eieren
  • 30 g notenmix
  • +/- 200 ml Water/amandel- of rijstmelk
  • Kaneel op smaak
  • Snufje zout

Instructions

  1. Stoom de broccoli tot je vork er goed inprikt (er mag best nog wat structuur in zitten)

  2. Pureer daarna de broccoli met een staafmixer zoals je met soep ook zou doen, alleen nu iets minder fijn.

  3. Warm de havermout op met water in een pannetje. Je kan meer of minder water/melk gebruiken, afhankelijk van de dikte hoe je je havermout graag eet.

  4. Voeg de eieren toe en roer deze door de havermout tot dat ze zijn opgelost in het geheel

  5. Voeg de broccoli en het zout toe en schep deze door de havermout.

  6. Serveer in een kom met de noten als topping.

Recipe Notes

Wanneer ik heb gesport doe ik er iets extra's bij zoals banaan een een scoop eiwitpoeder!

Chantal Verwest

Author Chantal Verwest

Chantal is diëtiste en personal trainer en door haar eigen sportervaringen en het afstuderen binnen Defensie (korps mariniers) heeft ze haar enthousiasme voor sport en voeding verder ontwikkeld. Vanuit een holistische kijk gaat Chantal aan de slag om een balans te vinden en te zoeken naar wat voor jou werkt.

More posts by Chantal Verwest

Leave a Reply