was successfully added to your cart.

Groente saai? Niet met deze 5 FitFood approved recepten

By 23 februari 2015 juli 20th, 2017 Energie

Alweer gestoomde broccoli zie ik sommigen van jullie denken. Terwijl het helemaal niet saai hoeft te zijn. Zonder dat je meteen naar een pakje of zakje hoeft te grijpen, maak je je groente, snel en simpel, superlekker. Probeer eens een van deze 5 ideeën.

Gegrilde tomaatjes met knoflook

Wanneer je cherrytomaatje onder de gril legt, veranderen ze in kleine smaakbommetjes. Zeker wanneer je ze combineert met knoflook, zoals in dit recept. Bijkomend voordeel: je maakt een hele ovenschaal in één keer, zonder al te veel werk.

Gegrilde tomaatjes met knoflook

Het recept: http://www.thenovicechefblog.com/2012/11/garlic-roasted-cherry-tomatoes/

Gegrilde Parmezaan courgette (bevat zuivel)

Tolereer je zuivel, dan is het prima om af en toe een beetje kaas te eten. Hou daarbij ongeveer één a twee duimen per portie aan. Net genoeg om wat extra smaak te geven en niet teveel om een in een stille calorie’bom’ te veranderen. Dit gerechtje met courgette is lekker gekruid en maak je af met een beetje Parmezaan. Combineer met gegrilde kipfilet, bestrooid met wat peper en paprikapoeder en, voor een volledige maaltijd met gegrilde zoete aardappel.

Gegrilde Parmezaan courgette

Het recept: http://damndelicious.net/2014/06/21/baked-parmesan-zucchini/

Tzatziki dip snack (bevat zuivel)

Dit van origine Griekse gerechtje is heerlijk om te combineren met een stukje gegrild rund of lam, maar kun je ook als tussendoortje eten. Snijd simpelweg een paprika en een komkommer in reepjes en je hebt een eitwitrijke snack, wat vetten uit de olijfolie en een goede portie groente. In plaats van 0% yoghurt kun je ook gerust de volle variant eten.

Tzatziki dip snack

Het recept: http://fedandfit.com/2013/02/19/homemade-tzatziki/

Balsamico champignons

Investeer in een goede balsamico-azijn en je maakt de lekkerste gerechten. Let erop dat er aan een echte balsamico geen suiker is toegevoegd, nergens voor nodig. Dit gerecht van ui met champignons is om je vingers bij af te likken.

Balsamico champignons

Het recept: http://www.culinaryhill.com/balsamic-mushrooms-and-onions/

Gegrilde broccoli met citroen (en chili)

Toch die broccoli 😉 Sorry, persoonlijk zijn we er nu eenmaal gek op. Misschien wel omdat je er meer mee kunt dan je denkt. Zoals deze gegrilde broccoli met citroen. Niet in het recept, maar wel lekker voor een spicy randje: voeg een beetje chilivlokken toe!

Gegrilde broccoli met citroen

Recept: http://www.mycleankitchen.com/roasted-broccoli-with-lemon/
Met deze FitFood approved groente-ideeën wordt het nog makkelijker om bij iedere maaltijd voldoende groenten te eten.

 

 

 

Maaike Rijk

Author Maaike Rijk

Maaike is niet alleen heavy metal addict en verslaafd aan jurkjes, als ontdekkingsreiziger en coach inspireert en coacht ze anderen letterlijk en figuurlijk om in beweging te komen en hun staat van awesomeness te vinden (en te behouden). Naast mede- oprichter van LoveFitFood is ze life- en lifestylecoach, (Personal) trainer bij Breda Strength & Conditioning en zangeres van Pandora's Key.

More posts by Maaike Rijk

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply