was successfully added to your cart.

Groene curry met champignons en boontjes

By 16 augustus 2016 juli 31st, 2017 15 minuten, Vega
Snelle groene curry met champignons en boontjes
Snelle groene curry met champignons en boontjes

Of we nog een paar vegetarische FitFood-maaltijden wilden maken? Het was een vraag die geregeld voorbij kwam in onze mailbox. Vooral in de zomer houden ook wij wel van een dagje vleesloos. Combineer die vraag met onze voorliefde voor curry’s en deze groene curry met champignons en boontjes stond zo op tafel én op de gevoelige plaat. Zodat ook jij ervan kan genieten :D.

Groene curry met champignons en boontjes

In mijn vakantie op Thailand vorig jaar heb ik volop mogen genieten van de heerlijke curry’s die dit land kent. En FitFoodie-deformatie… ;-): Ik volgde er natuurlijk ook een kookklas. Zeker een aanrader als je nog eens naar dit land gaat! Hoewel het maken van een eigen pasta heel lekker is, kost het toch wat tijd en is een toko in de nabije omgeving een redelijke vereiste. Dat hebben jullie niet allemaal. Daarom maakte ik een supersnelle, makkelijke en toch smaakvolle variant.

Een goede currypasta zonder additieven is tegenwoordig bij veel toko’s te koop én online. Handig. Heb je  geen toko in de buurt of wil je de tijd niet vrijmaken om daar boodschappen te doen, dan kan dat dus gewoon vanachter je laptop. Zo bestelt Maaike regelmatig via www.amazingoriental.com. De merken Suree en Po Ma hebben curry pasta’s zonder additieven en bevatten niet al te veel zout.

Een volwaardige vegetarische groene curry

Veel vegetarische gerechten missen een goede hoeveelheid aan eiwitten en gezonde vetten. Deze groene curry met champignons en boontjes is een volwaardige maaltijd en bevat 21 gram eiwitten, 52 gram koolhydraten en 22 gram vetten. Past perfect binnen onze FitFood-richtlijnen dus. De Quorn stukjes die ik gebruikte, is de pure variant. Deze zijn gemaakt van champignon-schimmels en nemen de smaak van de curry heerlijk op.

Met deze groene curry heb je in 15 minuten een smaakvolle en vegetarische maaltijd op tafel. Het gerecht leent zich ook goed om te mealpreppen. Maak een dubbele portie of, voor meerdere dagen 3 porties. Je kunt de saus ook invriezen en hoef je op de dag zelf enkel nog wat rijst te koken (als je die ook ook geprept in je koelkast hebt staan hihi).

Kin Khao!

Liefs,
Sjanett

Groene curry met champignons en boontjes

Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 15 minutes
Servings 2
Author Sjanett de Geus

Ingredients

  • 100 gr zilvervliesrijst
  • 1 el kokosolie
  • 175 gr Quorn stukjes
  • 250 gr champignons , in plakken
  • 200 gr boontjes , gehalveerd
  • 2 tl Thaise groene curry pasta*
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el ongebrande cashewnoten , grof gehakt
  • Klein handje verse koriander , grof gehakt

Instructions

  1. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking gaar en giet af.
  2. Smelt de kokosolie in een hapjespan en bak hierin kort de Quorn rondom aan.
  3. Voeg champignons en boontjes toe en roerbak een paar minuten.
  4. Voeg tot slot de currypasta en de kokosmelk toe en laat het op een lager pitje nog een minuut of 5 sudderen (of tot de saus de gewenste dikte heeft).
  5. Verdeel de rijst en de curry over 2 diepe borden en garneer met noten en koriander.
  6. Smakelijk!

Recipe Notes

* Of meer minder, afhankelijk van de gewenste scherpte en merk van de pasta.
* De merken Suree en Po Ma zijn additief vrij en te koop bij toko en online.

groene curry met champignons en boontjes

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Leave a Reply