was successfully added to your cart.

Goedgevulde champignonsoep met kip en meergranenrijst (uit de Crock-Pot)

By 6 januari 2016 september 14th, 2017 Crock-Pot, Kip, Soep
Goedgevulde champignonsoep met kip en meergranenrijst (uit de Crock-Pot)
Goedgevulde champignonsoep met kip en meergranenrijst (uit de Crock-Pot)

Het ideale aan een slowcooker zoals de Crock-Pot? Je gooit alle ingrediënten er in één keer in, jij gaat wat leuks doen en een paar uur later heb je een heerlijke maaltijdsoep. Zoals deze romige champignonsoep met kip. Relaxed gezond én bovenal smullen!

Goedgevulde champignonsoep met kip en meergranenrijst (uit de Crock-Pot)

Romig, verwarmend, winters, goedgevuld, huisgemaakt, gezond… allerlei mooie namen die we aan deze maaltijdsoep kunnen hangen. En die ook allemaal waar zijn! We kozen dan maar voor goedgevuld, want door de meergranenrijst in deze soep heb je meteen je volwaardige fitfood maaltijd binnen.

De soep maakten we in een Crockpot. Een elektrische pan om eten langzaam in te garen. Je kan het gerecht natuurlijk ook een een gewone pan maken op een laag vuur. enige nadeel daarvan is dat je wel bij de pan moet blijven terwijl deze op staat. Een van de dingetjes waarom wij zo houden van een slowcooker. Meer tijd voor wat anders ;).

Snelle maaltijd voor drukke dagen

Als ondernemers en sporters zijn we drukke baasjes, maar we willen wél goed voor onszelf zorgen. Herkenbaar? Deze soep is ideaal! Maak een grote hoeveelheid in eens, vries in of zet in de koelkast en geniet supersnel van een gezonde maaltijd. Na je training, tussen afspraken door of gewoon lekker als avondmaaltijd. Meer van dit soort maaltijden vind je in ons kookboek FitFood Made Easy. De naam zegt genoeg ;).

Benieuwd wat je van deze soep vindt. Laat het me weten in de comments of laat een sterrenreview achter.

Liefs,

Sjanett

PS. Deze goedgevulde champignonsoep is overigens ook perfect als je glutenvrij wil of moet eten.

Goedgevulde champignonsoep met kip en meergranenrijst (uit de Crock-Pot)

Prep Time 5 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 12
Author Sjanett de Geus

Ingredients

  • 180 gr meergranenrijst
  • 300 gr soepgroenten
  • 3 kipfilets
  • 250 gr champignons , in plakjes
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 60 gr grasboter (of ghee)
  • 45 gr rijstmeel
  • 500 ml melk*
  • Zeezout , naar smaak
  • Witte peper , naar smaak

Instructions

  1. Spoel de rijst of ander de kraan (bijvoorbeeld in een fijne zeef of vergiet).
  2. Doe de rijst samen met de groenten onderin je slowcooker.
  3. Plaats hier de kipfilets bovenop en doe daar weer de plakjes champignon bovenop.
  4. Giet de bouillon erbij en zorg dat alles net onder een laagje bouillon staat (afhankelijk van de grootte van je Crock-Pot heb je misschien net wat meer of minder nodig).
  5. Laat de soep nu 6 uur op de lage stand koken.
  6. Haal daarna de kipfilet uit de Crock-Pot, laat een beetje afkoelen en trek met 2 vorken het vlees uit elkaar. Doe het vlees vervolgens weer terug in de slowcooker.
  7. Maak nu de roux:
  8. Verwarm de melk (maar breng niet aan de kook) en zet apart.
  9. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg daarna het rijstmeel toe terwijl je met een garde blijft roeren totdat alles opgenomen is.
  10. Blijf daarna op een laag pitje nog 2-3 minuten roeren.
  11. Voeg nu beetje bij beetje de warme melk toe (de roux wordt dan steeds wat dikker en als de melk opnomen is voeg je de volgende scheut toe).
  12. Breng de saus op smaak met zout en witte peper.
  13. Giet alles bij de soep in de slowcooker en roer nog een keer door.
  14. Voila: goedgevulde champignonsoep met kip en meergranenrijst.

Recipe Notes

* Maak hier een lactosevrije soep van door voor een plantaardige melk te kiezen. Zie verdere instructies voor de lactose en glutenvrije witte saus op deze site.

Dit recept is geïnspireerd op de Crock-Pot Chicken Wild Rice Soup van Pinch of Yum.

Meer eenvoudige, maar superlekkere en gezonde maaltijden vind je in FitFood Made Easy.

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Leave a Reply