was successfully added to your cart.

Glutenvrije pannenkoeken (met spek)

By 28 december 2016 september 14th, 2017 15 minuten, Ontbijt
glutenvrije pannenkoeken met spek

Als er één ding is dat wij ontzettend lekker vinden, dan zijn het wel pannenkoeken! Vaak zijn ze gemaakte van tarwemeel en wordt onze buik er minder blij van. Daarom maakte ik deze glutenvrije pannenkoeken (ook heeeeerlijk als ontbijt) met spek. Supersnel te maken met boekweitmeel. Maak er gelijk een paar in één en vries ze in, scheelt je tijd op drukke dagen.

Glutenvrije pannenkoeken

Of je ze nu met spek, zonder spek, met appel, gember, kaneel, blauwe bessen, of chocolade snippers maakt… (laat je fantasie de vrije loop!), deze glutenvrije pannenkoeken zijn heerlijk. Overigens zijn ze niet alleen glutenvrij, maar ook zuivelvrij. Perfect om de dag mee te beginnen dus!

De oplettende lezers (en dat ben jij, dat weet ik), zal opmerken dat we nog wat onderdelen missen om hier een volwaardige maaltijd van te maken. Klopt! In dit geval at ik hierna nog wat rauwkost later in de ochtend. Wil je meer voorbeelden van het splitsen van je maaltijden, check dan deze post over fitfood dagmenu’s.

De ster in dit recept is het boekweitmeel. Boekweit is geen graan, maar een kruidachtige plant. Het is voedzaam, licht verteerbaar en bevat veel magnesium, kalium en fosfor. Persoonlijk vind ik het niet in alle recepten even goed tot zijn recht komen, maar in de meeste (zoete) baksels gaat het prima!

Heb jij al eens met boekweitmeel gebakken? En wat is je favoriet, of zou je graag hier op het blog terug zien? Laat het ons weten in de comments! (en uiteraard zouden we met een 5-sterren rating ook super blij zijn).

Smakelijk alvast!

glutenvrije pannenkoek met spek

Glutenvrije pannenkoeken met spek

Cook Time 15 minutes
Total Time 15 minutes
Servings 4
Author Sjanett de Geus

Ingredients

 • 100 gr boekweitmeel
 • 2 eieren
 • 300 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
 • Snufje zeezout
 • 1 schep eiwitpoeder*
 • 8 plakjes spek

Instructions

 1. Meng met boekweitmeel met het zeezout en eiwitpoeder.
 2. Mix hier nu de eieren en de amandelmelk doorheen tot een egaal beslag zonder klontjes
 3. Verhit wat kokosolie in een koekenpan (niet te groot) en bak hierin 2 plakjes spek.
 4. Giet 1/4 van het beslag erin en bak aan beide kanten.
 5. Herhaal voor de rest van het beslag.

Recipe Notes

* Je kunt hiervoor een naturel of vanille smaak nemen, maar ook bijvoorbeeld chocolade is erg lekker in combinatie met spek!

glutenvrije pannenkoek met spek

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Leave a Reply