was successfully added to your cart.

Geurige zalmpakketjes uit de oven

By 9 februari 2016 juli 31st, 2017 Vis
geurige zalmpakkertjes uit de oven

Ja, zalm is altijd lekker. Gewoon uit de pan, niks mis mee. Maar soms heb je gewoon zin om er iets speciaals van te maken. En dat kan met deze leuke zalmpakketjes uit de oven. Ziet er ingewikkeld uit. Is het niet!

Geurige zalmpakketjes uit de oven met kokos en courgette

Ik geloof dat de officiële term ‘en papillot‘ is: je eten in een pakketje bereiden in de oven. Lijkt ingewikkeld, maar is eigenlijk erg makkelijk! Alle smaken trekken zo lekker in de vis in dit geval en het leukste aan dit soort pakketjes is misschien wel de lekkere geuren opsnijven als je ze aan tafel op maakt 🙂

Deze pakketjes maakte ik met gemarineerde zalm en Aziatische kruiden zoals citroengras en koriander. Een ware smaaksensatie!

Maak hier een volwaardige maaltijd van door er bijvoorbeeld (zilvervlies)rijst bij te eten. En een lekkere salade voor wat extra greens (kan nooit kwaad).

Geurige zalmpakketjes uit de oven

Prep Time 40 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 1 hour
Servings 4
Author Sjanett de Geus

Ingredients

  • 150 ml kokosmelk
  • handvol verse koriander ,
  • 1 stengel citroengras
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • sap van ½ limoen
  • 1 courgette , in dunne plakjes
  • 2 tomaten , in dunne plakjes
  • 4 zalmfilets

Instructions

  1. Blend de kokosmelk, koriander, citroengras, knoflook, gember, limoensap en peper en zout in een keukenmachine of met een staafmixer tot een egale massa.
  2. Leg de zalmfilets in een schaal en giet hier het kokosmengsel overheen.
  3. Laat dit even een half uurtje staan.
  4. In de tussentijd kan je bijvoorbeeld je bijgerecht maken.
  5. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  6. Neem 4 vellen bakpapier en leg een paar plakjes courgette met daarop tomaat in het midden.
  7. Leg daarop een stuk zalm en lepel nog wat van de kokosmarinade erover.
  8. Vouw het bakpapier dicht tot je een soort bootjes krijgt (de naad zit boven en de randen vouw je lichtjes omhoog)
  9. Leg alle 4 de pakketjes op een ovenbakplaat.
  10. Bak gedurende 15 tot 20 minuten in de oven.
  11. Als je nog marinade over hebt, kan je dit opwarmen in een steelpannetje en dit er als saus bij geven of door de rijst roeren.
  12. Garneer de zalm met wat koriander en enjoy

geurige zalmpakketjes uit de oven

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Leave a Reply