was successfully added to your cart.

Geroosterde zoete aardappelsalade met kip

By 6 januari 2018 februari 10th, 2018 Kip, Lunch, Paleo, Salade
geroosterde zoete aardappelsalade met kip

Deze geroosterde zoete aardappelsalade met kip misleid je door haar eenvoud. De combinatie van smaken zal echter een aangename smaakvariatie geven aan je salade-repertoire. Maak de aardappelen in een grotere portie klaar en je hebt gelijk een mooie koolhydraat basis voor de volgende dag.

Lekker robuust: Geroosterde zoete aardappelsalade met kip

De inspiratie voor deze salade kwam tijdens een werkvakantie toen Sjanett en ik beide in Portugal waren. Zij in de Algarve en ik in de regio van Lissabon. De plek waar ik verbleef staat bekend onder surfers. Groot voordeel (voor mij dan hehe) is dat dit vaak ook veel leuke, creatieve en vaak ook gezonde eettentjes met zich meebrengt. Na een ochtend werken en een middagje (leren) surfen, is het heerlijk om je te laten verwennen met een heerlijk goed gevulde salade.

Helaas vergat ik de kok in Portugal te vragen hoe hij deze salade precies maakte. Ach, dan maar een eigen variant ;-). Deze geroosterde zoete aardappelsalade met kip combineerden we met een balsamico dressing. De kip marineerden we met Provinciaalse kruiden en olie. LEK-KER!

geroosterde zoete aardappelsalade met kip
5 from 1 vote
Print

Geroosterde zoete aardappelsalade met kip

Servings 1
Author Maaike Rijk

Ingredients

  • 150 gram grote zoete aardappel Geboend, met schil, in blokjes.
  • 1 kipfilet in blokjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl Provenciaalse kruiden
  • 1 tl zeezout
  • 200 g groentemix vanuit aanbod sla, paprika, tomaat, komkommer, champignon etc.
  • 6 cashewnoten

Voor de dressing

  • 1 tl balsamico azijn
  • 1 tl grove mosterd
  • 4 el olijfolie
  • zout/peper

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Meng de aardappelen met de olie en het zeezout.
  3. Meng de kip met de olie en Provenciaalse kruiden.

  4. Bak de aardappelen gedurende 45 minuten in de oven. Schep af en toe om.
  5. Roerbak de gemarineerde kip op een hoog vuur, totdat deze gaar en lichtbruin van kleur is.
  6. Voeg alle ingrediënten voor de dressing samen.
  7. Voeg de zoete aardappel bij de kipblokjes, combineer met de groente en besprenkel met de dressing. Voeg tot slot de cashewnoten toe.

Maaike Rijk

Author Maaike Rijk

Maaike is niet alleen heavy metal addict en verslaafd aan jurkjes, als ontdekkingsreiziger en coach inspireert en coacht ze anderen letterlijk en figuurlijk om in beweging te komen en hun staat van awesomeness te vinden (en te behouden). Naast mede- oprichter van LoveFitFood is ze life- en lifestylecoach, (Personal) trainer bij Breda Strength & Conditioning en zangeres van Pandora's Key.

More posts by Maaike Rijk

Join the discussion 2 Comments

  • Diana schreef:


    Hoi Maaike.

    Heb jij een tip voor een merk balsamico azijn. In de meesten zie ik toch nog veel (toegevoegd?) suiker.
    Welke gebruik jij graag?

    Groeten Diana

    • Sjanett de Geus schreef:

      Met name balsamico crème en de goedkopere balsamico azijnen is vaak suiker toegevoegd. Het officiële recept van balsamico mag dit niet. Waar ik goede ervaring (prijs/kwaliteit) mee heb ik het merk Mazetti, uit Modena te koop bij Appie.

Leave a Reply