was successfully added to your cart.

Geroosterde rode bietjes, zoete aardappel en knolselderij met chorizo

By 27 september 2016 september 23rd, 2017 Groenten, Ovenschotels
geroosterde bietjes, zoete aardappel en knolselder met chorizo

Deze goddelijke combi van geroosterde bietjes, zoete aardappel en knolselderij met chorizo is letterlijk een mond vol! Met dit heerlijk gerecht heb je in één handomdraai, of beter gezegd, één bakblik ;-), al een groot deel van je volwaardige maaltijd te pakken. Geniet van de zoete smaak van de aardappel en de bietjes en het pittige randje dat de chorizo dit gerecht geeft.

Dit gerecht met geroosterde groenten is weer zo’n typisch voorbeeld dat je én tijd bespaart én je smaakpapillen streelt. In één haksessie maak je gelijk een basis voor meerdere gerechten per week.

Multi inzetbaar gerecht

Echt heerlijk als je een gerecht maar één keer hoeft te maken, maar ook op verschillende manieren kan gebruiken. Deze geroosterde bietjes, zoete aardappel en knolselderij met chorizo is al smaakvol op zichzelf, echter nog lekkerder om te combineren met veldsla. Kook er een paar eitjes bij, maak een dubbele hoeveelheid van de zoete aardappel en je hebt een volwaardige maaltijd te pakken. Of eet het met een klein biefstukje of kipfilet.

Hartig voor zoetekauwen

Weet je van jezelf dat je meer een zoetekauw bent? Dan kan ook dit gerecht je helpen deze liefde te voeden (zonder de calorieën van taart, pancakes of koekjes XD). De combinatie van zoete aardappel is namelijk goud als je het ons vraagt! Ze versterken elkaars zoetheid. Nog een extra kick? Voeg dan wat zoete ui toe aan dit recept.

Chorizo, maar dan echt

Er is veel verschil in de kwaliteit en naar ons idee ‘echtheid’ van Chorizo. Bij de supermarkt hebben we vooralsnog geen goede optie gevonden. De ambachtelijke slager en de natuurvoedingswinkel kunnen je hierbij beter helpen :-).

Heb je dit gerecht gemaakt, laat me weten hoe het beviel. Dat kan hieronder door een berichtje achter te laten en/of geef dit recept een sterrenrating!

 

Liefs,
Sjanett

Geroosterde bietjes, zoete aardappel, knolselder en chorizo

Prep Time 5 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 4
Author Sjanett de Geus

Ingredients

 • 2 voorgekookte bietjes , in blokjes
 • 2 zoete aardappels , in blokjes
 • 1/2 knolselder , in blokjes
 • 80 gr chorizo , in blokjes
 • 3 el milde olijfolie (of gesmolten kokosolie)
 • 1/2 tl zeezout
 • 1/4 tl versgemalen peper
 • 1 tl rozemarijn

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 2. Verspreid de groenten en de chorizo over de bakplaat.
 3. Besprenkel met olie en kruiden.
 4. Rooster gedurende 20-30 minuten in de oven (even checken tussendoor).
 5. Lekker bij je avondmaaltijd maar ook over een salade.

geroosterde bietjes, zoete aardappel, knolselder en chorizo

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Leave a Reply