was successfully added to your cart.

Gegrilde zalm met kruidenboter

By 1 maart 2016 september 14th, 2017 Vis
gegrilde zalm met kruidenboter

Soms kan je ineens heel veel zin hebben in een heel specifieke smaak of gerecht. En denk nu niet dat dat bij mij (Sjanett) alleen maar chocolade kan zijn haha. Van de week had ik dat dus met zalm. Omdat een goed stuk zalm niet goedkoop is, eet ik dat minder vaak dan ik zou willen. Maar soms moet je gewoon even uit de ban springen en jezelf trakteren. In dit geval dus met een heerlijke gegrilde zalm met zelfgemaakte kruidenboter. Hmmm…

Gegrilde zalm met zelfgemaakte kruidenboter

Mooie van dit gerecht: het staat in no-time op tafel en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Super handig dus voor de doordeweekse avond. Maarja, wat eet je daar dan bij? Lekkere gestoomde groenten natuurlijk! Niet op de foto maar wel op tafel: krieltjes in schil uit de oven. Je snapt: het was een feestmaal.

De kruidenboter had ik nog staan en dat is iets wat je prima zelf kan maken.

Ongeduldig dat ik was stond de gril nét iets te hoog, waardoor de zalm iets donkerder was dan gepland. Oeps! Desalniettemin erg lekker en nog heerlijk rosé van binnen 🙂

Dit recept zit wat hoger in vetten doordat het vette vis mét kruidenboter combineert. Niks mis mee, zolang je gevarieerd eet (en dus ook regelmatig minder vette vlees/vis soorten op je bordje krijgt) of de rest van de dag bijvoorbeeld bewust wat minder vetten tot je neemt.

Gegrilde zalm met zelfgemaakte kruidenboter

Prep Time 5 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 2
Author Sjanett de Geus

Ingredients

  • 300 gr krieltjes (in schil), gehalveerd
  • 2 el milde olijfolie
  • Keltisch zeezout en versgemalen peper , naar smaak
  • 1 tl rozemarijn
  • 400 gr gemengde groenten , naar smaak
  • 2 zalmfilets
  • 2 el (zelfgemaakte) kruidenboter
  • Verse peterselie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius en vet een bakplaat lichtjes in.
  2. Verspreid de krieltjes over de bakplaat besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zeezout en rozemarijn.
  3. Bak in ongeveer 20-30 minuten goudbruin in de oven.
  4. Stoom intussen de groenten.
  5. Bestrooi de zalmfilets met peper en zout.
  6. Verwarm de grill en bak hierop de zalmfilets tot ze een mooi streepje hebben en nog lekker rosé van binnen zijn.
  7. Leg op het laatst wat kruidenboter op de zalm en bestrooi met peterselie.

gegrilde zalm

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Leave a Reply