was successfully added to your cart.

Gado gado fusion

By 28 juni 2016 september 14th, 2017 15 minuten, Vega
gado gado fusion

Het was lastig om een naam te verzinnen voor dit spontaan ontstane recept. Maar ja, als je geïnspireerd wordt door een nieuw ontdekte zak voorgesneden Indonesische roerbakgroenten, dan moet je iets natuurlijk! Maakt eigenlijk ook geen fluit uit hihi. Als het maar lekker is! En als het vriendje twee keer opschept, weet je dat deze ‘gado gado fusion’ een hit is.

Gado gado fusion

Ik kan me de eerste keer gado gado nog herinneren. Op een klim-kamp met de klimvereniging in de Franse alpen. Lekker met z’n allen koken op de camping. Toevallig hadden we dat jaar een kok in ons midden die een grote pan van dit heerlijke gerecht voor ons op tafel toverde. Ik vraag me nog steeds af hoe ze dat met zulke beperkte middelen voor elkaar heeft gekregen!

Daar moest ik dus aan denken toen ik de Indonesische voorgesneden roerbakgroenten zag liggen.

Ik had geen rijst in huis, maar wat blijkt, met rijstnoedels mínstens net zo lekker 😉

Net als vorige week is dit recept ook weer vegetarisch en maakte ik het met Quorn blokjes. Uiteraard ook geeeeeeen kant-en-klare saté-saus (heh bah, ga je mond spoelen), maar super makkelijk zelf een sausje maken.

Dig in!
Sjanett

4.5 from 2 votes
Print

Gado gado fusion

Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 15 minutes
Servings 2
Author Sjanett de Geus

Ingredients

  • 1 tl kokosolie
  • 1 kleine ui , gesnipperd
  • 1 cm verse gember , gesnipperd
  • 400 gr Indonesische wokgroenten
  • 175 gr Quorn stukjes
  • 75 gr rijstnoedels

Voor de saus:

  • 2 tl pindakaas of amandelpasta
  • 3 el kokosmelk
  • 1/2 tl sambal

Voor erbij:

  • 2 gekookte eieren
  • Evt: 1 el pinda's (of cashewnoten)
  • Evt: 1 tl kokosrasp

Instructions

  1. Smelt de kokosolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui.
  2. Voeg gember en Quorn toe en roerbak nog even.
  3. Voeg de groenten toe en roerbak tot deze beetgaar zijn.
  4. Kook de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  5. Maak de saus door alle ingrediënten hiervoor in een kommetje te mengen en roer dit door de groenten.
  6. Roer tot slot de rijstnoedels ook door het gerecht en breng het geheel eventueel nog op smaak met peper en zout.
  7. Serveer met het gekookte eitje en garneer met noten en kokosrasp.

gado gado fusion

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Join the discussion 4 Comments

Leave a Reply