was successfully added to your cart.

Fruitig kwarkijs in 5 minuten

By 20 april 2017 januari 5th, 2019 Clean Cheats, Snacks
kwarkijs

Eerst wilde ik deze post ´kwarkijs met gras´noemen, maar uiteindelijk koos ik toch voor Fruitig kwarkijs in 5 minuten ;-P. Hoe ik op dat gras kwam? Afgelopen week testten we de nieuwe greens van Go Primal. Die kun je natuurlijk gewoon in een glas water gooien en opdrinken, maar hé, waarom niet eens wat anders proberen? Gezien de zon rijkelijk scheen en we zin hadden in een lekker tussendoortje werd het kwarkijs.

Kwarkijs met greens in 5 minuten

Toen we vorige week een proefpakketje binnenkregen van Eat Move Live met de nieuwe Go Primal Greens, brak net het lentezonnetje door. De smaken op de mooie verpakking spraken in ieder geval al tot de verbeelding: Rising Sun Energy met perzik, Beauty Building met Meloen en de door ons gebruikte Shine up Greens met bessen. Uit ervaring weten we dat de ene greens de ander niet is, de meesten smaken gewoon écht naar hooi X-D. Benieuwd hoe het met deze varianten gesteld is…

Waarom greens?

We zouden nu een fancy verhaal kunnen ophangen over superfoods en anti-oxidanten, het hoekje waar greens al snel toe neigen. Dat laten we even achterwege. Eet gewoon lekker je groente bij je maaltijden en zie dit product als een lekker extraatje als je minder tijd hebt, veel op reis bent of een keertje geen zin hebt om een bord groenvoer weg te kauwen.

Kwarkijs in een handomdraai

Greens kun je dus gewoon oplossen in een glas water, maar wij maakten er ijs van. En het mooie nieuws is: Daar heb je geen ijsmachine voor nodig. Plus, je kan er als je wil zelfs een volwaardige maaltijd van maken. Ok ok, je moet deze variant vooral niet proberen op een horentje te plaatsen, maar het is zeker zo lekker. Hoe? Pureer simpelweg een handje diepgevroren fruit met wat volle kwark en voilá.

Op hoop van zegen voegden we hier nog een klein schepje van de greens aan toe… Damn… lekker! Gezien de greens Stevia gezoet zijn, waren we even bang voor de overzoete en door ons niet zo gewaardeerde Stevia-smaak. In dit geval deden de Shine up greens hun naam eer aan. Onze smaakpapillen gingen er wel van shinen ;-).

Tussendoor of als volwaardige maaltijd

Zoals ik al schreef maak je dit receptje als lekker tussendoortje of als volwaardige maaltijd. Voeg voor dat laatste een handje havermout toe. Of combineer met de kokoswafels van bladzijde 78 uit FitFood Made Easy. Je kan ook magere kwark gebruiken en wat amandelen of cashewnoten toevoegen.

Enjoyyy!

Liefs,
Maaike

PS Zelf ook deze lekkere greens een keer proberen (in een ijsje of gewoon in een shake)?

Gebruik onze ambassadeurs code LOVEFITFOOD voor een eenmalige korting van 10% op je bestelling bij www.eatmovelive.nl. Het is maar één keer mogelijk om deze soort code te gebruiken.

Kwarkijs in 5 minuten

Prep Time 1 minute
Cook Time 5 minutes
Total Time 6 minutes
Servings 2
Author Maaike Rijk

Ingredients

  • 400 gram volle kwark
  • 200 gram bevroren bosbessen mix.
  • 1 schepje Shine up greens van Go Primal.

Instructions

  1. Doe de kwark, de bessen en de greens in een hoge mengbeker.
  2. Pureer met de staafmixer.

Recipe Notes

Goed voor 2 damesporties of een dame en een herenportie.

Maaike Rijk

Author Maaike Rijk

Maaike is niet alleen heavy metal addict en verslaafd aan jurkjes, als ontdekkingsreiziger en coach inspireert en coacht ze anderen letterlijk en figuurlijk om in beweging te komen en hun staat van awesomeness te vinden (en te behouden). Naast mede- oprichter van LoveFitFood is ze life- en lifestylecoach, (Personal) trainer bij Breda Strength & Conditioning en zangeres van Pandora's Key.

More posts by Maaike Rijk

Leave a Reply