was successfully added to your cart.

Flexchallenge 2015: de eerste meting!

By 26 januari 2015 december 27th, 2016 Sjanett

Daar sta je dan, in je ondergoed, in het pashokje van MuscleTotaal in Veldhoven.. met de gordijnen open… en een fotograaf voor je neus. Oh ja, natuurlijk wil ik me ook wel even omdraaien. Get it all out there, for the world to see.

Mijn weg naar de flexcup: maand 1

Waarom ik mezelf dit “aandoe”? Misschien zien jullie net als ik ook elke dag van die mooie Instagram fitnesmodellen voorbij komen en vraag je je ook af “Zou ik/mijn lijf daar ook toe in staat zijn?”. Nou, ik dus wel. Ben ik sterk? Absoluut. Afgetraind? Nope… Tijd om daar dus verandering in te brengen en aan dat ultieme fitte bikinilijf te gaan werken!

Uiteraard ben ik al lang bezig met gezonde voeding -in eerste instantie paleo, en daarna clean-eating en ik voel me super en energiek- maar dat hardnekkige speklaagje blijft. Soms onderneem ik wel eens een poging om leaner te worden, maar meestal strand dat na een paar weken zonder overweldigende resultaten. Niet zozeer gebrek aan motivatie, maar alle andere smoesjes uit het boek: te druk, m’n werk (en dat is koken!), emo-eet-buien, etc.

Daarom besloot ik vorig jaar dat ik mee zou doen met de Flexchallenge 2015, met als einddoel om 11-12 december op het podium van de Flexcup te gaan staan. Ik heb m’n doelen groot en extreem nodig, als de ultieme stok achter de deur. Eng? You bet! Maar ook onwijs veel zin in. Gelukkig doet mijn vriend ook mee, en heeft Maaike ervaring met fitnesswedstrijden, want ik denk dat het samen een stuk makkelijker is dan alleen.

Onderdeel van de Flexchallenge zijn de maandelijkse meet- en weegmomenten waarna alle deelnemers nieuwe gepersonaliseerd eet- en trainingschema krijgen. Hier op LoveFitFood zal ik na elke me(e)ting over mijn ervaringen bloggen.

Schermafbeelding 2015-01-26 om 22.22.46

De eerste meting was afgelopen zaterdag. Samen met ruim 150 andere deelnemers in verschillende tijdsvakken werden we door Harry de Jonge en Rene Groenen ontvangen in de kleine winkel van MuscleTotaal in Veldhoven (waar Harry de eigenaar van is). Na een uitleg over de procedure van de Flexchallenge werd van iedereen het vetpercentage gemeten en moesten we onze eetdagboekjes inleveren bij onze coach. Gelukkig wist ik ongeveer wat mijn vetpercentage was en schrok ik niet heel erg, maar het was ook wel weer een bevestiging voor het feit dat er bij mij werk aan de winkel is!

Ik heb er echt super veel zin in. Dus meteen het trainingsschema doorgeplozen. De komende maand ziet dat er als volgt uit: 4 krachtrainingen per week, aangevuld met cardio (zowel HIIT als duur –en voor mij wat meer omdat m’n vetpercentage vrij hoog is). Elke dag trainen dus. Vanavond de eerste training. Ik heb een extra uitdaging in het feit dat ik bij CrossFit Tilburg mijn trainingen ga doen. Het schema is bedoeld voor in een sportschool, en uiteraard hebben we dat soort equipment niet. Beetje puzzelen om alles met barbells en kettlebells voor elkaar te krijgen. Gelukkig denkt Rene goed met me mee voor alternatieven.

Qua voeding verandert er niet super veel. Meer en regelmatiger eten, meer koolhydraten dan ik gewend ben en meer supplementen/shakes dan nu. All for the gainz haha.

Zoals gezegd dus elke maand een update over hoe het gaat. Ben benieuwd. Deze eerste maand zal vooral veel wennen en aanpassen zijn. En de foto’s uit het pashokje? Die zien jullie over 11 maanden naast het resultaat 😉

Uitleg van Harry over de enorme uitdaging die ons het komende jaar te wachten staat.

Uitleg van Harry over de enorme uitdaging die ons het komende jaar te wachten staat.

FullSizeRender

Toch wel beetje spannend om zo dat pashokje in te gaan..;

FullSizeRender-1

Vooral chagrijnig kijken naar de fotograaf haha

FullSizeRender-4

En natuurlijk ook nog een samen op de foto 🙂

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Leave a Reply

Gratis FitFood weekmenu incl recepten en stappenplan ontvangen?

Of je nu (opnieuw) wilt starten, of alleen wat extra motivatie nodig hebt... onze FitFood starterskit inclusief weekmenu, keukengids en recepten helpt je op weg!

x x