was successfully added to your cart.

Danielle: “Eindelijk dat lijf waar ik trots op kan zijn”

By 14 juni 2017 juni 21st, 2018 Succesverhalen

Inmiddels mogen we steeds meer mensen verwelkomen in de FitFood Fundamentals. Danielle was een van de eerste deelnemers. Moeder van 2 kindjes en inmiddels fanatiek aan het sporten bij Total Excercise in Zoetermeer. Ze ging van enkel hardlopen naar een combinatie met krachttraining, verloor over een jaar ruim 20 kilo, heeft naar eigen zeggen “eindelijk dat lijf waar ik trots op kan zijn” en voelt zich sterker en fitter dan ooit.

“Zelfs de kinderen zijn enthousiast”, schrijft ze ons. Zo ontzettend belangrijk! Danielle, je bent een inspiratie voor vele andere mama’s vinden wij!

Wat is haar verhaal én hoe bereikte ze waar ze nu staat?

Hier een stukje uit haar eerste mail aan ons:

Hai Maaike en Sjanett,

wat een toffe mailtjes sturen jullie en wat een fantastische site!

Omdat ik heel nieuwsgierig ben of jullie ook alle reply’s krijgen en lezen stuur ik jullie mijn motivatie toe 😉

Ik ben Danielle, moeder van 2 (meisje van 12 en jongen van 8 jaar), getrouwd, en nooit echt heel onsportief geweest, maar ook niet fanatiek met beweging bezig. Als kind heb ik wel op ballet, tennis en hockey gezeten. Door de laatste belande ik door de combi van trainen en lichte x-benen in een historie van knieoperaties op mijn 15e en 20e. Dat in combinatie met de verkondiging van de orthopeed toen dat ik vooral niet te veel moest doen, gaf me een goed excuus om niet teveel te doen. Ik had banen in de horeca, dus kreeg voldoende beweging. Op het moment dat ik een zittende baan kreeg was het gebeurd. Ik kwam snel aan en moest echt weer wat gaan doen. Ik vond mogelijkheden om goed te sporten in aerobics, sportschool en later bodycombat en bodybalance. Na de geboorte van mijn zoon ben ik vooral de laatste twee gaan volgen en sportte 3x in de week. Zo’n 5 jaar geleden ben ik ook met hardlopen begonnen, want die knieën bleven het gewoon goed doen doordat mijn benen sterker waren en de klappen goed opvangen.

Nu 3 jaar geleden stopte mijn sportschooleigenaar van de lessen en ben ik alleen blijven lopen, 3x per week. Maar het gewicht bleef wel een issue en ik ben een meester in het jojo-en. Alle boeken van Sonja Bakker heb ik doorlopen en altijd met goed resultaat om na de weken van lijnen langzaam weer aan te komen op mijn oude gewicht. Vorig jaar ben ik in contact gekomen met Jody Simons van Total Exercise. Ik kende hem al vaag als ouder van een kind op school bij mijn kinderen, dus het contact was makkelijk gemaakt, alleen niemand had mij ooit verteld dat hij weleens degene kon zijn die samen met mij mijn doelen kon waarmaken.

Na een goed en lang gesprek over fysieke, sportieve en mentale doelen ben ik bij hem begonnen met eten volgens zijn visie (Paleo/Caveman) en aansluitend bij hem gaan sporten. Mijn eerste doel was sneller hardlopen en dat gingen we bereiken door meer krachttraining toe te voegen. De kilo’s vlogen er af en ik nam enorm toe in kracht.

Inmiddels ben ik 23 kilo afgevallen, wordt mijn lijf eindelijk weer een lijf waar ik trots op kan zijn. Ik ben heel veel sterker en vooral heel veel fitter. Dit lijf wilde ik zo houden en nog beter maken. Zo kwam ik bij jullie terecht.

Ik wil me fit blijven voelen en nog fitter gaan voelen. Als ik daarnaast anderen kan inspireren met mijn verhaal vind ik dat helemaal geweldig. Jullie gedeelte gaat daar hopelijk in ondersteunen.”

Hihi, nou Danielle, je weet inmiddels dat we op alle mailtjes antwoorden :-D. Na 8 weken benaderden we Danielle met het nieuws dat ze van 8 weken een gratis upgrade kreeg naar het 12 weken programma. Ennn vroegen meteen hoe het ging!

danielle

Supercool om te lezen natuurlijk. Ook dat de kinderen enthousiast zijn. Dat maakt het nét weer wat makkelijker om je gezonde keuzes te blijven maken én daarmee gelijk ook een goed voorbeeld te geven.

Nu, een paar maanden later zijn we natuurlijk benieuwd naar haar volledige ervaring. Volgt ze nog steeds de FitFood-principes, wat heeft ze geleerd én hoe voelt ze zich? Dit is wat ze ons o.a schreef:

Hai Maaike,

Alles goed hier! Lekker bezig met sporten en werken aan mijn doelen!

Inmiddels train ik nu 4x per week, 2x via een trainingsschema op maat voor mijn doelen (strakker worden op armen, buik, heupen en benen) 1x PT met vooral veel kettlebellen (yes,snatchtest gehaald 😉 ) en een groepstraining, aangevuld met nog een keer een rondje hardlopen. Mijn volgende meting staat gepland op 6 juli a.s. dan weet ik precies wat ik aan percentages behaald heb!

Mijn eetschema bouw ik nu op uit jullie fatloss-schema waarbij ik toch aanpassingen maak naar paleo, want dat bevalt me vooral voor mijn buik heel goed. Op de  dagen dat ik hardloop of een training met hardlopen erin volg, voel ik me het beste na een ontbijt met overnight oats. Ook doe ik dat bij een run (10K CPC gelopen, MudMasters 18K en komend weekend 2,5K en 5K OCR  en volgende week de MudMasters 10K op Scheveningen) en dat werkt als een malle. Ook al valt de weegschaal me nog wat tegen ik zie aan mijn lijf dat ik veel sterker en ook strakker wordt en daar gaat het om! Voor het eten plan ik niet meer een week of paar dagen op papier vooruit wat ik ga eten, maar zit het zo in mijn systeem dat ik altijd de goede dingen in huis heb en zo mijn maaltijden goed kan kiezen zonder dat ik mis grijp. En mijn vriezer is steeds goed gevuld dus ook een keer snel en makkelijk is hier nu goed en verantwoord!

Mijn trek in tussendoortjes is zo goed als weg en ik weet nu precies wat ik kan nemen als ik toch een keer trek heb. Dat is nu nogal eens na een zware ochtendtraining (vooral na een Power Sledge training kan ik blijven eten!) en dan kies ik mijn voeding zo dat het vooral goed alle behoeftes weer aanvult en ook nog eens lekker is. En dan kom ik al snel bij een van jullie recepten uit ;)”

Zo te lezen heeft Danielle al goed haar ‘do what works for you’- mode gevonden! En uiteraard zijn we benieuwd naar haar meetresultaten op 6 juli. Met haar toestemming posten we die zeker hier nog even bij :-). Een echte Powermom is ze geworden, deze dame. Dat haar verhaal een inspiratie voor jou mag zijn. 

xoxo

Sjanett & Maaike

 

 

Wil jij net als Danielle óók trots op je lijf zijn?

Er wacht een energieke en gezonde FitFood lifestyle op je en we helpen je stap voor stap tijdens onze FitFood30.

Maaike Rijk

Author Maaike Rijk

Maaike is niet alleen heavy metal addict en verslaafd aan jurkjes, als ontdekkingsreiziger en coach inspireert en coacht ze anderen letterlijk en figuurlijk om in beweging te komen en hun staat van awesomeness te vinden (en te behouden). Naast mede- oprichter van LoveFitFood is ze life- en lifestylecoach, (Personal) trainer bij Breda Strength & Conditioning en zangeres van Pandora's Key.

More posts by Maaike Rijk

Leave a Reply

Gratis FitFood weekmenu incl recepten en stappenplan ontvangen?

Of je nu (opnieuw) wilt starten, of alleen wat extra motivatie nodig hebt... onze FitFood starterskit inclusief weekmenu, keukengids en recepten helpt je op weg!

x x