was successfully added to your cart.

Cole slaw met kip en aardappeltjes uit de oven

By 4 mei 2017 juli 19th, 2017 Kip, Lunch, Salade
cole slaw

Met de opkomst van de burger- en sparerib restaurants wordt ook cole slaw steeds populairder. Normaliter gemaakt met veel romige mayonaise en suiker. Wij maakten een lichtere variant en combineerden deze met kip en aardappeltjes uit de oven tot een volwaardige maaltijd.

Cole slaw met kip en kriel aardappeltjes uit de oven

Cole slaw is naast verrassend anders van smaak en lekker ook nog een heel geschikt om te preppen. Sterker nog, onze ervaring is dat de salade een dag ná bereiding nog beter smaakt dan op de dag zelf. De smaken van de dressing zijn dan optimaal gemengd met de knapperige groente. Anders dan ‘sla’ worden deze namelijk niet zacht en snotterig als je ze in de dressing bewaart.

Kinderfavoriet

Waar niet alle kinderen even dol zijn op sla, scoort deze salade beduidend hoger. Hou dan wel een beetje rekening met het soort mosterd dat je kiest. Niet alle kids kunnen het pittige waarderen ;-). De zoetheid van de  appel én rozijntjes in de salade combineert perfect met de kruidige kip.

Een tip voor de zomer: Deze cole slaw is ook superlekker bij een barbeque!

Liefs,
Maaike

Cowl slaw met kip en kriel aardappeltjes uit de oven

Prep Time 10 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 55 minutes
Servings 3
Author Maaike Rijk

Ingredients

Voor de krieltjes:

  • 400 gr krielaardappeltjes in schil
  • 1 el olijfolie traditioneel

Voor de cole slaw:

  • 200 gr (1 zakje) gesneden witte kool
  • 200 gr (1 zakje) gesneden wortel
  • 1 klein blikje mais , uitgelekt
  • 1 rode ui , geschild en gesnipperd
  • Handje rozijntjes
  • 1 lichtzoete appel , in kleine stukjes
  • 100 gr Griekse Yoghurt
  • Sap van 1/2 limoen
  • 2 tl appelazijn
  • 2 tl mosterd

Voor de kip:

  • 300 gr kipfilet , in blokjes
  • 1 tl oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl peper
  • 1 el kokosolie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verdeel de krieltjes over het bakblik en besprenkel met olijfolie.
  3. Hussel ze nog even door en bak gedurende 45 minuten.
  4. Meng ondertussen de gesneden kool, wortel, mais, ui, rozijntjes en appel in een grote schaal.
  5. Meng de Griekse yoghurt met het limoensap, de appelazijn en de mosterd.
  6. Verdeel de dressing over de cowl slaw.
  7. Kruid de kip met de paprikapoeder, oregano en de peper.
  8. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de kip rondom bruin.
  9. Serveer de kip met aardappeltjes en cole slaw

Recipe Notes

Goed voor 3 damesporties of een dame en een herenportie.

Maaike Rijk

Author Maaike Rijk

Maaike is niet alleen heavy metal addict en verslaafd aan jurkjes, als ontdekkingsreiziger en coach inspireert en coacht ze anderen letterlijk en figuurlijk om in beweging te komen en hun staat van awesomeness te vinden (en te behouden). Naast mede- oprichter van LoveFitFood is ze life- en lifestylecoach, (Personal) trainer bij Breda Strength & Conditioning en zangeres van Pandora's Key.

More posts by Maaike Rijk

Join the discussion One Comment

  • Annemarieke schreef:

    Erg lekkere salade! We vonden hem in eerste instantie wat te droog dus hebben er wat extra yoghurt ingedaan. Wat er over is gaat morgen lekker mee naar het werk voor de lunch.

Leave a Reply