Hey, ik ben Sjanett!

 

Naast de host van de Transformatie Academie Podcast en mede-oprichtster van LoveFitFood ben ik ook psychologisch wetenschapper en heb ik een voorliefde voor zware kettlebells, wandelingen in het bos en lezen bij de open haard.

Mijn passie is het inspireren, motiveren en doorgeven van kennis en het naar de praktijk vertalen van alle geweldige tools en theorieën die er zijn om jezelf verder te ontplooien en te ontwikkelen.

Het meest fascinerend vind ik de kloof tussen ‘weten wat je zou moeten doen‘ en ‘wat je daadwerkelijk doet’. Dit komt niet uit de lucht vallen, en ik vertel je daarom graag waar ik vandaan kom en welke reis ik afgelegd heb om hier te komen.

Op deze pagina vind je niet alleen mijn verhaal, maar ook informatie waar jij iets aan hebt. Bovendien kan je bij mij terecht voor 1-op-1 coaching en kettlebellsport trainingen (even naar beneden scrollen voor meer info).

Wat wil je graag weten?

Klik op onderstaande tabbladen en lees meer over mij, LoveFitFood, mijn sport, mijn visie op persoonlijke ontwikkeling en de opleidingen en certificeren die ik gedaan heb. Heb je een vraag die hiermee niet beantwoord is? Stuur me dan gerust een mailtje via onderstaand contactformulier.

Helemaal onder aan de pagina vind je mijn meest recente (persoonlijke) blogposts.

Het klinkt vast als een heel cheesy dating profiel, maar daar komt ie:

Ik ben geboren in Duitsland (laaaaaangggg geleden haha) en woon sinds mijn 5de in Tilburg. Diegene die me op Insta volgen zien regelmatig mijn trouwe viervoeters voorbij komen: Joe the Deadlift Dog en Mr James (de rode kater).

Ik train 3x in de week met m’n kettlebells en vul dit aan met één keer kracht- en conditietraining. In het wedstrijdseizoen is dat twee keer. Natuurlijk zorg ik zo goed mogelijk voor mezelf, maar je maakt me nog steeds blij met af en toe pizza en cookie dough ice cream. Om te ontspannen ga ik liefst een eind wandelen in het bos. Lekker geiten-wollensok, I know (but don’t care).

Ik droom van een bestaan als part-time digitale nomade die plaats-onafhankelijk kan werken en de wereld heeft gezien. Ik heb een hekel aan uitstel, onrechtvaardigheid, negatief gedrag en gezeur. Daarentegen schuilt mijn eigen kracht in mijn energie, passie en overgave, snel kunnen schakelen en doorpakken.

What else… Typisch voor mij: Ergens vol overgave en enthousiasme inspringen. Hard werken (alhoewel het niet als werken voelt). Perfectionistisch. Ongeduldig. Meer plannen en/of ideeën dan tijd. Ambitieus. Pro-actief. Creatief bezig zijn en nieuwe dingen bedenken, maar niet altijd projecten afmaken. Autodidact. Humor. Graag buiten en sportief bezig zijn. Steeds weer op zoek naar nieuwe uitdagingen en mogelijkheden om te blijven groeien en ontwikkelen als persoon.

Herken je jezelf in het volgende? Je bent al aardig aan de weg aan het timmeren: lekker sporten, op je eten letten, gezonde keuzes maken en de eerste resultaten waren motiverend. Maar je bent nog niet waar je wilt zijn. Of het nu je lijf, je hoofd, de spiegel, de tegenstrijdige info die krijgt of de opmerkingen uit je omgeving zijn. Ergens weet je dat het beter kan, maar hoe?

Dat waren ook mijn struggles! Met deze vragen in mijn achterhoofd ben ik daarom in 2014 samen met Maaike Rijk LoveFitFood gestart.

Onze missie: eigenwijze actievelingen op geheel eigen wijze inspireren om fit, stoer en simpelweg awesome te zijn. Zonder stress of ingewikkelde poespas maar juist op een manier die bij jouw lifestyle past en waar jij je happy bij voelt, ook op lange termijn.

Met de nodige dosis humor, zelfspot en (ach waarom ook niet) gevoel voor dramatiek willen we mensen motiveren en helpen om een optimale balans te vinden tussen lekker eten, een gezonde mindset en slim trainen. Alles voor inspirerende verandering en resultaat op lange termijn.

Dit doen we door het aanbieden van seminars, kookboeken, online training en persoonlijke coaching op het gebied van voeding, sport en mindset.

Hooked vanaf het eerste moment dat ik een competitie kettlebell vast had!

In relatief korte tijd (vanaf februari 2015) ben ik onder hoede van topcoach Naomi Kooiker in relatief korte tijd uitgegroeid tot één van de beste kettlebell atleten van Nederland. Klinkt raar om dat van jezelf te zeggen, maar toch! Deze passie leverde al aantal mooie (inter)nationale medailles op, en heeft de honger voor nóg betere prestaties aangewakkerd.

 • WK 2017: 2e plek, Snatch, Veterans, 68+
 • WK 2017: 6e plek, Snatch, Professionals, 68+
 • EK 2017: 1e plek, Snatch, Veterans, 68+
 • EK 2017: 1e plek, Long Cycle, Veterans, 68+
 • NK 2017: 2e plek, Snatch Dames A
 • NK 2016: 2e plek, Snatch Dames A
 • NK 2016: 2e plek, LongCycle Dames A
 • EK 2016: 2e plek, Snatch, Veterans, 68+
 • EK 2016: 7e plek, Snatch, Amateurs, 68+

Persoonlijke Records:

 • 16kg Snatch, 211 reps
 • 20kg Snatch, 142 reps
 • 16kg LongCycle, 101 reps

Ik vind het fantastisch als ik nog meer mensen enthousiast kan maken voor deze geweldige sport, dus heb ik mijn kettlebellsport trainers certificering gehaald en heb ik een tijdje kettlebell PT gegeven.

 

 • Inspirerende intro over kettlebellsport (Love To Lift).
 • Blogpost over een dergelijke workshop die we zelf hebben gevolgd bij Naomi.
 • Verslag van onze deelname aan het WK in Dublin november 2015.
 • Vlog over mijn deelname aan het EK in Letland mei 2017.

Ontwikkeling vind ik belangrijk. Uiteraard horen hier de nodige opleidingen, masterclasses, (online) trainingen, zelf-experimenten, podcasts en boeken bij (kijk hier voor een overzicht van boeken die mij enorm beïnvloed en geïnspireerd hebben). Liefst zo breed mogelijk, dus van voeding, trainen en lifestyle naar motivatie, mindset en succes tot (internet) marketing en entrepeneurship.

Persoonlijke ontwikkeling is voor mij echter meer dan alleen het ontwikkelen van je intellect en het uitbreiden van je kennis. Ik vind emotionele en spirituele ontwikkeling minstens zo belangrijk. Zo heb ik een hele goede coach en heb ik recentelijk kennis gemaakt met Ayahuasca.

 • Eating Psychology and Mind-Body Nutrition Coach – Institute for the Psychology of Eating
 • Kettlebellsport Trainer Certification Level 1 + 2 – Kettlebellsport Bond Nederland
 • Exercise Nutrition Level 1 – Precision Nutrition
 • Personal Hormonal Profiling – Overload Worldwide
 • Research Master Behavioral Science (aka psychologisch wetenschapper) – Radboud Universiteit Nijmegen
 • Bachelor Cultuur-, Godsdienst- en Persoonlijkheids- Psychology – Radboud Universiteit Nijmegen

Mijn transformatie

Sommige mensen gooien het roer in een keer drastisch om. Nou, ik niet. Ik ben al tien jaar met horten en stoten bezig om mijn ongezonde relatie met eten te veranderen. Want daar komt het eigenlijk op neer. Ik wilde van mijn eetverslaving af, van die eeuwige hang naar eten, die onrust, dat afvallen en aankomen, dat gebrek aan energie. Ik wilde weer kunnen genieten van eten. Lekker eten. Zonder gedoe. En me sterk en fit voelen.

Makkelijk? Nee. Waardevol? Does the pope shit in the woods?

Het resultaat van die zoektocht is een lifestyle die zo totaal anders is dan waar ik vandaan kom. Ik leid nu een gezond, liefdevol en awesome leven! Maar ik kom van ver. Ik heb dingen gedaan en keuzes gemaakt waar ik absoluut niet trots op ben. Maar ik heb er ook geen spijt van, het heeft me gemaakt tot de persoon die ik nu ben. En hey, ik vind mezelf nu behoorlijk oké.

Lees hier verder

En toekomstdroom…

Ik geloof niet in het projectmatig over je lijf of leven denken. Dat houdt namelijk in dat er een eindpunt is dat je kan bereiken (en dat het dus een keer ‘klaar’ zal zijn). Thank god, dat het nooit ‘af’ is! De weg is toch veel te leuk?! Ik sta wel achter het dagelijks in de praktijk brengen van je doelen, intenties, normen en waarden. Voor mij is dat eigenwijs, sterk en fit zijn. Een energieke bazin die anderen inspireert en coacht op het gebied van lifestyle en ondernemerschap. Ik ben en leef vol liefde, en onafhankelijk en op mijn voorwaarden.

In de nabije toekomst heb ik een bloeiende Transformatie Academie. Hierin help en inspireer ik anderen met soortgelijke struggles als die van mij om letterlijk ‘de beste versie van zichzelf’ te worden. Met LoveFitFood en al onze activiteiten is hiermee de basis al gelegd.

— Update: inmiddels is de Transformatie Academie Podcast een feit!–

Om echt de brug te slaan tussen ‘weten wat je moet doen’ en het ‘daadwerkelijk’ doen is er één alles beslissende factor…

Je MIND.

Het is verrekte moeilijk om happy te zijn met wat je wenst, als je ook niet happy kan zijn met wie je bent. Je kunt niet het zelfvertrouwen en leven krijgen dat je wenst door bijvoorbeeld krampachtig en met allerlei trucjes je lijf te veranderen. Draai je namelijk alleen aan de knoppen aan de buitenkant, verandert er binnen niks mee.

Hoe jij over jezelf denkt en de issues die er wellicht nog zijn waar je mee aan de slag moet bepalen voor een groter deel het succes dat wat je precies moet doen. Je moet het ook kunnen zien, dromen en zelfs voelen voordat je blijvende veranderingen kan maken. Mark my words, ik ga hier nog een keer een boek over schrijven (en omdat het hier nu staat, gaat het ook echt gebeuren).

Genoeg over mij. Wil jij ook meer awesome zijn?

Nu weet je wat meer over mij, mijn achtergrond en mijn toekomstdromen. Zoals ik al zei vind ik het onwijs gaaf als ik andere mensen kan/mag helpen, inspireren of motiveren om zelf ook weer het roer in eigen hand te nemen. Je kunt hierbij denken aan:

Heb je vragen of andere suggesties (ik sta altijd open voor goede ideeën!) neem dan via het contactformulier hiernaast contact op. Je mag me ook een PM sturen op de diverse social media kanalen waar ik te vinden ben (zoals Facebook en Instagram).