Hi, ik ben Maaike

Samen met Sjanett de oprichter van LoveFitFood. Marketeer van origine, Coach by Heart en Strength  & Conditioning trainer @BredaSC. Gek op zware metalen, extreme events, monkeybusiness, survivalruns en… jurkjes.

Bovenal ben ik een creator en motivator die mensen letterlijk en figuurlijk in beweging wil brengen. Jouw leven leiden in plaats van (laten) lijden. Zoals het bedoeld is: awesome. Zowel fysiek als mentaal én emotioneel. One step at a time.

Die beweging is ook wat mij het meest fascineert. Als mensen in beweging komen, dan ontstaat er energie, groei en plezier. En toch, heeft iedereen daar zijn barrières. Ook ik zoals je zal lezen. De vraag is: WAT doe je ermee en WAAROM.

Op deze pagina vertel ik je iets meer over mijn reis. Dat het een inspiratie voor jou mag zijn om die van jou (verder) te ondernemen. Wil je meer weten, een 1-op-1 coachingsessie met mij of de mogelijkheden voor personal training bespreken? Scroll naar beneden voor meer info. Of neem direct contact op.

Wat wil je graag weten?

Klik op onderstaande tabbladen en lees meer over mij, LoveFitFood, mijn sport, visie op persoonlijke ontwikkeling en de opleidingen en certificeren die ik gedaan heb. Heb je een vraag die hiermee niet beantwoord is? Stuur me dan gerust een mailtje via onderstaand contactformulier.

Helemaal onder aan de pagina vind je mijn meest recente (persoonlijke) blogposts.

Luctor et Emergo!

Yup, ik werd geboren in de Zeeuwse klei. Via omzwervingen door het hele land is mijn homebase tegenwoordig Rijen. Lekker dicht bij het bos en samen met <3 Danny en poes Puck.

Hoewel ik echt niet altijd de sportieveling was (daarover later meer) is trainen nu iets waar ik niet meer zonder wil. Zware kracht- en conditietraining wissel ik af met survivalrunnen, traillopen, ringentraining en ik ‘vrees’ binnenkort ook bouldering. Er zijn net 2 vette hallen nearby geopend namelijk. Van een goed bordje eten word ik heeuuull blij en hoewel ik geen echte zoetekauw ben mag je me wel wakker maken voor versgemaakt Italiaans ijs.

“Your strength lies within your dreams”. Het is een tekst die ik altijd bij me draag. Ik droom net als Sjanett van een part-time digitale nomaden bestaan en plaats-onafhankelijk werken. Letterlijk en figuurlijk je grenzen kunnen verleggen, alleen én met anderen. De wereld, jouw wereld en al haar krachten ontdekken. Wat abstract lijkt, help ik je concreet maken.

Mijn glas is eerder half vol dan half leeg. Ik ben een denker, onderzoeker en motivator. Breng puzzelstukjes samen, hou niet van routinewerk, maar ben liever vernieuwd bezig. Mijn kracht zit in mijn doortastendheid en creativiteit, daarbij doorzie en voel ik veel. Jeuk krijg ik van: onrechtvaardigheid en autoritair gedrag.

En verder: Autodidact. Humor. Eigenwijs. Nieuwsgierig en onderzoekend. Avontuurlijk. Muzikaal. Geduldig. Empatisch. Alles of niets, half werk hou ik niet van, maar ik heb wel een duidelijk doel nodig, anders ben ik heel snel afgeleid. Esthetisch ingesteld. Ik hou van schilderen en tekenen. De schoonheid en kracht van de natuur fascineert me en zoek ik dan ook erg graag op.

Herken je jezelf in het volgende? Je bent al aardig aan de weg aan het timmeren: lekker sporten, op je eten letten, gezonde keuzes maken en de eerste resultaten waren motiverend. Maar je bent nog niet waar je wilt zijn. Of het nu je lijf, je hoofd, de spiegel, de tegenstrijdige info die krijgt of de opmerkingen uit je omgeving zijn. Ergens weet je dat het beter kan, anders, maar hoe?

Dat waren ook mijn struggles! Met deze vragen in mijn achterhoofd ben ik daarom in 2014 samen met Sjanett de Geus LoveFitFood gestart.

Onze missie: eigenwijze actievelingen op geheel eigen wijze inspireren om fit, stoer en simpelweg awesome te zijn. Zonder stress of ingewikkelde poespas maar juist op een manier die bij jouw lifestyle past en waar jij je happy bij voelt, ook op lange termijn.

Met de nodige dosis humor, zelfspot en (ach waarom ook niet) gevoel voor dramatiek willen we jou motiveren en helpen om een optimale balans te vinden tussen lekker eten, een gezonde mindset en slim trainen. Alles voor inspirerende verandering en resultaat op lange termijn.

Dit doen we door het aanbieden van seminars, kookboeken, online training en persoonlijke coaching op het gebied van voeding, sport en mindset.

Van Fitnesspodium tot de Achterhoekse modder en de Chinese muur. I have been there.

Hoewel mijn fitnessavontuur (5de en 11de plaats) er eentje was dat ik niet had willen missen, voelde het niet als ‘mijn pad om te bewandelen’. Te veel op uiterlijk, te veel binnen, te veel een jurybepalende sport en een te rigide eetpatroon.

Ik hou van trainen en van buiten zijn. Toen ik de survivalsport en OCR ontdekte was ik meteen verkocht. Een van mijn eerste runs werd ik 1ste van de recreanten in Neede. Dat smaakte naar meer, waaronder een aantal extreem events onder de noemer ‘New Dawn’. Denk: “Je weet niet hoelang het gaat duren. Neem een rugzak van 12 kilo met XYZ mee.  We vertellen niet wat we gaan doen.  Meld je om 4:43 op een nog nader te bepalen punt. 8-24 uur verder was je plots ‘klaar’. Heerlijk :).

In 2014 besloot ik in m’n uppie met een tentje hikend, liftend en met OV door Noorwegen te trekken. Het werd één van de meest verrijkende reizen ooit.

In 2015 nam ik vanuit Team Dutch Mudmen deel aan de Chinese muur marathon (8ste plaats), 20.000 traptreden over één van de oudste bouwwerken ter wereld. Zeker niet het laatste avontuur dat op de bucketlist staat, maar ‘there is a time and a place for everything’.

Ook jouw uitdagingen sterker aangaan?

Jaarlijks train ik een beperkt aantal atleten op kracht, krachtuithoudingsvermogen en herstel voor  survivalruns of obstacle running. Dit kan eveneens gecombineerd worden met voedings- en mental coaching. Heb je hier interesse in, dan mag je me altijd een bericht sturen met je motivatie.

N.E.R.D. met hoofdletters. Boeken, masterclasses, (online) trainingen, zelf-experimenten, podcasts, opleidingen. Het liefst doe of verslind ik ze allemaal. Van filosofisch en esoterisch tot alles over voeding, training, leiderschap, coaching, ondernemen, koken, muziek en reizen.

Af en toe zonder ik me graag af, om na te denken, om te ervaren en te voelen. Ergens ver weg op een steen of dichtbij in een bos. En zoals iedere coach ook zelf een coach nodig heeft, heb ik er twee. Één op trainingsgebied en een op persoonlijk vlak.

  • Co-Creatie – Life- en leiderschapscoaching – Intention (ICF-certified. In opleiding)
  • Functioneel trainen – Chivo
  • T.O.P. B trainer – Overload Worldwide
  • T.O.P. A trainer – Overload Worldwide
  • Bachelor Communicatie & management – Hogeschool Utrecht

Dit is mijn reis

Of in ieder geval een belangrijk stuk ervan. Mijn roots liggen in de Zeeuwse polders. We hadden een eigen moestuin en moeders zorgde dat er altijd een goede avondmaaltijd op tafel stond. Vanaf de middelbare school veranderde mijn eetpatroon drastisch. Mijn moeder werd ziek en raakte in een zware depressie. Naast school kwam de zorg van mijn 11 jaar jongere zusje en het huishouden deels op mij neer. Dit resulteerde in vaak te weinig eten overdag, wat ik compenseerde met schoolkantine ‘voer’; roze koeken, stroopwafels en oplossoep. Koken leerde ik voornamelijk van de achterkant van supermarktpakjes of soms een recept dat in een blaadje stond.

Op mijn zestiende kwam ik voor het eerst in een sportschool. Dat ik best sterk bleek te zijn gaf me een kick. Ik kon meer met mijn lange lijf, dan als laatste worden gekozen bij de gym… De jaren erop (tijdens mijn studie) was ik er 5 dagen in de week te vinden. Hoeveel ik echter ook trainde, ik was niet tevreden met wat ik zag. Ik wilde duidelijk zichtbare spieren en eruit zien als de meiden in de fitnessblaadjes. Dus stelde ik mezelf een doel: een fitnesswedstrijd! Een jaar later stond ik op het podium. De voorbereidingen combineerde ik met een drukke baan in (toen nog) marketing en de vrije uurtjes bracht ik door in de keuken, sportschool of in bed. Ieder grammetje aan voedsel ging op de weegschaal en ik werd een ster in snel en praktisch eten bereiden.

Mijn lijf zag er uit volgens het plaatje, maar ik was leeg. Met mijn ogen blind op mijn einddoel, kon ik nog steeds niet genieten, trots zijn. De week voor mijn wedstrijd zag ik geen echte spieren. Als ik nu de foto’s kijk denk ik… meisje toch. Ik genoot van het trainen en leerde veel over wat pure voeding met me deed (voor het eerst niet meer moe en opgeblazen). Na een paar wedstrijden hakte ik de knoop door. Dit is niet mijn ding.

In de jaren die volgden vond ik ‘mijn ding’. Ik werd zelfstandig ondernemer, trainer, volgde verschillende studies over voeding en training, liep de halve marathon over de trappen van de Chinese muur, hikte 3 weken alleen met de tent door Noorwegen, ontdekte survivalruns… Maar het belangrijkste:  ik leerde te vertrouwen op en houden van één heel belangrijk iets, mezelf.

lovefitfood maaike rijk

En toekomstdroom…

“Als je voor een dubbeltje geboren bent, zul je nooit een kwartje worden”. Hoe lees jij deze zin? Alles wat we meemaken en horen in ons leven heeft zijn invloed op wat we doen, denken en voelen. Er is echter maar één persoon bepalend wat die invloed uiteindelijk is en dat ben jij.

Het moment dat ik me dat realiseerde was life-changing. You don’t have to be perfect to be awesome. Je hoeft alleen te kiezen. Kiezen wat JIJ wil zijn en ervaren. En bovenal: houden van jezelf.

Voor mij betekent dat: een sterke, onafhankelijke vrouw. Passievol, veerkrachtig en energiek in het leven. Eigenwijs, nieuwsgierig, creatief, daadkrachtig, kwetsbaar en empatisch. Ik leef mijn leven 100% met de continue drive tot groei voor mezelf en anderen. Zowel mentaal als fysiek.

Ik zie het als mijn missie om anderen te motiveren, inspireren en coachen om hun dromen te durven omarmen, om hun hun talent te ontdekken, meer van zichzelf te gaan houden, angsten te overwinnen en concrete stappen te ondernemen om de regie over hun eigen leven te nemen.

Dat doe ik vanuit LoveFitFood en met mijn muziek, maar in de nabije toekomst ook vanuit mijn eigen coachingspraktijk.

Naast 1-op-1 coaching organiseer ik evenementen en reizen (camps) die je terugwerpen op je basis. Midden in de natuur. Waarbij je aan de slag gaat met jouw dromen, ze omzet in doelen, je barrières gaat doorbreken, onnodige ballast achter je laat en waardevolle inzichten, energie en praktische skills mee naar huis neemt.

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.” – Mark Twain

mealprep tips

Bewust zonder BS #10 – De beste mealprep tips & tricks

| BZBS Maaike, Podcast | No Comments
In deze aflevering van de Bewust zonder BS podcast praten Maaike en Sjanett over mealpreppen en hoe je dat het…
grenzen aangeven

Bewust zonder BS #2 – Grenzen aangeven

| BZBS Maaike, Podcast | No Comments
In de tweede aflevering van de Bewust Zonder BS podcast praat Sjanett met coach Maaike over grenzen aangeven. Waarom is…

Genoeg over mij. Wil jij ook meer awesome zijn?

Nu weet je wat meer over mij, mijn achtergrond en mijn toekomstdromen. Zoals ik al zei vind ik het onwijs gaaf als ik andere mensen kan/mag helpen, inspireren of motiveren om zelf ook weer het roer in eigen hand te nemen. Je kunt hierbij denken aan:

Heb je vragen of andere suggesties (ik sta altijd open voor goede ideeën!) neem dan via het contactformulier hiernaast contact op. Je mag me ook een PM sturen op de diverse social media kanalen waar ik te vinden ben (zoals Facebook en Instagram).