Hoi, ik ben Larissa!

 

Ik ben holistisch diëtist en Eating Psychology coach. Mensen ‘Food Freedom’ laten ervaren, aka lekker in je lichaam en je koppie zitten én een relaxte relatie met eten hebben, is mijn gift aan deze wereld! Dit doe ik in mijn eigen (online) praktijk; Manage your Body, maar ook als coach bij LoveFitFood. Daarnaast ben ik het gezicht achter alle social media posts hier 😉 , beantwoord ik al jullie vragen via de mail en support ik de FitFood30 Facebookgroep.

En lieve mensen, vanaf 2019 neem ik LoveFitFood over (wauw!). En heb ik hele mooie plannen om LoveFitFood te laten groeien tot een nóg completer voeding- en lifestyleplatform met meer ruimte voor verdieping!

‘Voeding’, ‘natuur’ en ‘ontdekken’. Dat is wat mij drijft en samenkomt in alles wat ik doe.

Ik ben best wel nieuwsgierig. Ik wil de OORZAAK weten van gezondheidsklachten en eetstruggles. Geen pleisters plakken, maar zoeken naar iets wat écht werkt. Eerst in de orthomoleculaire voedings- en gezondheidsleer. Want hoe het lichaam werkt is mega interessant. Maar wat als je vervolgens weet hoe het zit, en het nog steeds lastig is? Dat is mijn ontdekkingsreis in wat er allemaal achter het eten zit.

De psychologie achter het eten. Dat is waar ik mijn echte passie in heb gevonden. Want waarom vinden we afvallen of gewoon gezond eten allemaal zo moeilijk en frustrerend? We weten hoe het moet, beginnen vol enthousiasme, maar telkens lijkt er weer wat te gebeuren waardoor het niet lukt…

Ik verklap je alvast het eerste geheim: het gaat helemaal niet over het eten.

You first have to find out what’s eating you, before you can change the way you eatOprah Winfrey

Hierin kan ik je 1-op-1 mee coachen. En dat is wat ik het allerliefste doe.

Meer info en de rest van mijn verhaal lees je hieronder!

Wat wil je graag weten?

Klik op onderstaande tabbladen en lees meer over mij, LoveFitFood, mijn sport, mijn visie op persoonlijke ontwikkeling en de opleidingen en certificeren die ik gedaan heb. Heb je een vraag die hiermee niet beantwoord is? Of wil je graag een gratis intake? Stuur me dan gerust een mailtje via onderstaand contactformulier.

Wat zal ik eens vertellen. Ik ben heel nieuwsgierig, enthousiast en een tikkeltje impulsief. Ik hou van nieuwe dingen proberen, avontuur en reizen. En tegelijkertijd ben ik ook best wel een huismus. Zo eentje die als ze thuiskomt het liefst meteen een joggingbroek aantrekt en een grote hoodie van haar vriend. Yes, that’s me!

Ik woon samen met mijn vriend in een knus huisje net buiten Amsterdam. We hebben een fantastisch uitzicht op de dierenvrienden van onze buurman. Een pony, konijnen, geitjes… Ik word hier elke dag weer zo blij van.

Verder vind ik het heerlijk om in de natuur te zijn. Buiten wandelen is voor mij dé manier om meteen uit mijn hoofd te komen en meer in verbinding te komen met mezelf. Want in dat hoofd zit ik best wel vaak. Ik heb veel ideeën en ik denk graag. Maar piekeren zou je het soms ook wel kunnen noemen. Dat denken en willen controleren is een van mijn grootste uitdagingen. En dat maakt dat ik de psychologie van het eten zo interessant vind. Want de relatie met eten is zo’n mooie spiegel voor de relatie met de wereld en onszelf.

Wat nog meer? Portugal is mijn favo land on earth! Ik ga er elk jaar en het liefst twee keer per jaar heen. De mensen, de sfeer, het eten, de natuur… I love it all! Het is mijn droom om hier met een paar jaar voor een langere tijd te wonen of een tweede huisje te hebben!

Ik hou van sport! Heel mijn jeugd bestond uit langebaan schaatsen. Van mega fanatieke 12 jarige, naar schaatsen op topsport niveau. Elke dag trainde ik en vaak ook twee keer per dag. Van schaatsen, tot wielrennen, hardlopen, krachttraining en skeeleren in de zomer. Veel wedstrijden, aangepaste school, trainingskampen in het buitenland, alles draaide om de sport. Want ik had één groot doel: de Olympische Spelen.

Helaas ging dat niet lukken en ben ik op mijn 19e gestopt. Na een jaar dat ik heel goed in vorm was, maar op beide NK’s niet kon presteren door een verkoudheid en een verzwikte enkel… Normaal niet zo’n probleem, maar op zo’n belangrijk moment vrij rampzalig. Ik ging nadenken. Ik deed álles voor het schaatsen, en liet er ook alles voor. Ik vond het geweldig, maar hoe lang wilde ik dat nog doen? Kan ik wel echt de top halen? Het ‘doen’ was absoluut geen probleem. Maar wilde ik alles er nog wel voor laten zoals ik al jaren deed? Alles draaide om het schaatsen en het was tijd voor een switch.

Ik besloot me op andere dingen te richten. Een leuke studie zoeken, een bijbaantje, feestjes etc.

Stoppen was een lastige keuze, maar het meest lastige kwam eigenlijk daarna. Ik was het even helemaal kwijt. Want wat moest ik opeens met al die extra tijd? En wie was ik eigenlijk zonder schaatsen en wat vond ik nog meer leuk?

Ook qua sport was ik zoekende. Schaatsen zonder doel en team was lang zo leuk niet meer. Na een half jaar niks doen, ben ik veel verschillende sporten gaan proberen. Kickboksen en polefitness vond ik het spannendst omdat het zo anders was. En ook het leukst omdat ik iedere les zoveel leerde! Krachttraining vond ik altijd al leuk en dat doe ik nog steeds heel graag. Want het is toch heerlijk om je zo sterk te voelen door die zware gewichten?! Ik kijk terug op een geweldige schaatsperiode en ik geniet ervan om mezelf uit te dagen met nieuwe sporten. Wie weet wat nog komen gaat!

Mijn leven in het kort: Hoe kan ik mezelf verbeteren? Van jongs af aan ben ik bezig met het zoveel mogelijk uit mezelf proberen te halen. Eerst was dan in de topsport en later is dit verschoven naar andere gebieden. Mentale groei, maar ook emotionele en spirituele ontwikkeling.

Na mijn opleiding HBO Voeding en Diëtetiek voelde ik dat dat het nog niet helemaal was voor mij. Het is een goede basis, maar er is zoveel meer! Ik heb toen de opleiding Orthomoleculair Therapeut gedaan en heb me in de verschillende zienswijze van voeding verdiept. Van hormonen tot ayurveda en de evolutionaire kijk met oervoeding. Later merkte ik dat de psychologie van het eten eigenlijk wel de belangrijkste factor is in gezond eten en afvallen. Sindsdien heb ik me gespecialiseerd in het omgaan met stress- en emotie-eten, weerstand, saboterende gedachten etc. En echt, dit is zo leuk!

Verder ontwikkel ik me graag op het gebied van persoonlijk leiderschap, business en spiritualiteit. Ik ben heel nieuwsgierig en haal ontzettend veel energie uit groei en ontwikkeling. Cursussen, lezingen, masterclasses, boeken, ik hou ervan!

 • Post-HBO opleiding: ‘Uit de ban van emotie-eten’ – Artiva
 • Orthomoleculair therapeut volgens de kPNI – Natura Foundation
 • Evolutionaire Gezondheidsleer – Natura Foundation
 • Orthomoleculaire Gezondheidsleer – Natura Foundation
 • Orthomoleculaire Voedingsleer – Natura Foundation
 • Voeding en Hormonen – Ortho Health Foundation
 • HBO Voeding en Diëtiek – Hogeschool van Amsterdam
 • Certified Personal Trainer – National Strength and Conditioning Association (NSCA)
larissa ruwiel lovefitfood coach
larissa ruwiel lovefitfood coach

Wil je door mij gecoacht worden?

Nu weet je wat meer over mij, mijn achtergrond en mijn specialisme. Zoals ik al zei vind ik het onwijs gaaf als ik andere mensen kan/mag helpen, inspireren of motiveren. Je kunt hierbij denken aan:

 • Afvallen
 • Stress- en emotie-eten
 • Cravings en overeten
 • Eten op gevoel
 • Orthomoleculaire- / oervoeding

Wil je een gratis intake of heb je vragen of suggesties neem dan via het contactformulier hiernaast contact op.