was successfully added to your cart.

Chocolade-noten snack repen

By 5 april 2016 oktober 27th, 2017 Clean Cheats
chocolade-noten snack repen
chocolade-noten snackrepen

Ook al weet je dat Snickers en Marsen slecht voor je zijn, ze blijven super verleidelijk. Voor mij althans. Tijd dus voor een zelfgemaakte ‘clean’ variant met noten en chocolade, maar dan dus zonder gluten, zuivel of veel suikers.

Euh, maar dat zijn toch caloriebommetjes? You bet! Ideaal dus om mee te nemen op lange duurtochten of na een pittige training. 

Zelf gezonde repen maken is heel makkelijk

Deze gezonde repen zijn heerlijk crunchy met een dikke laag pure chocolade. Deze chocolade-noten snack repen zijn gewoon PERFECT! En verslavend lekker, dat wel.

Ik maakte ze met amandelen, maar natuurlijk kan alles wat je maar lekker vind hier wel in: hazelnoten, walnoten, macadamia’s, you name it.

Niet alleen lekker om op te eten, maar ook leuk om te maken! In 25 minuten zijn de chocolade-notenrepen al gemaakt. En dan lekker die gesmolten chocolade van je vingers aflikken. Guilty as charged.

Tip: bewaar de repen afgesloten in een bakje in de koelkast, dan kun je ze een aantal dagen bewaren. Als ze dat overleven tenminste.

Chocolade-snack repen

Prep Time 25 minutes
Total Time 25 minutes
Servings 16
Author Sjanett de Geus

Ingredients

Voor de chocolade-laag:

  • 200 gr cacaoboter*
  • 150 gr cacao poeder
  • 2 tl vanille-extract
  • 6 el kokosbloesemsuiker
  • 4 el rauwe honing

Voor de vulling:

  • 400 gr (3 cups) noten naar smaak (bv amandelen, hazelnoten, macadamia's), grof gehakt
  • 75 gr pitten/zaden naar smaak (bv zonnebloempitten, pompoenpitten), grof gehakt
  • 75 gr cranberries

Instructions

  1. Zet een brownie bakvorm klaar en bekleed dit met bakpapier.
  2. Vul de bakvorm met je gehakte noten, zaden en cranberries. Hussel door elkaar.
  3. Hak de cacaoboter in kleine stukken en smelt dit vervolgens in een hittebestendige kom boven een pan met heet water.
  4. Blijf voortdurend roeren totdat de cacaoboter bijna helemaal gesmolten is en haal dit dan van het vuur. Blijf vervolgens roeren tot alles gesmolten is. Zorg dat het geheel niet warmer wordt dan 50°C.
  5. Als de cacaoboter gesmolten is voeg je de vanille-extract, kokosbloesemsuiker, honing en chocolade poeder toe en roer goed door met een garde.
  6. Giet dit alles over je noten in de bakvorm en verdeel. Als het goed is is je vorm nu tot de rand gevuld met noten en chocolade.
  7. Laat dit eerst op kamertemperatuur afkoelen en daarna uitharden in de koelkast.
  8. Snij met een scherp mes dat je even onder de warme kraan hebt gehouden in ongeveer 16 reepjes.
  9. Je kunt ze eventueel per stuks verpakken (bv in huishoudfolie of aluminiumfolie) en in de vriezer bewaren.

Recipe Notes

* Kan je geen cacaoboter vinden, vervang dan stap 3-4-5 door 150 gr biologische pure chocolade te laten smelten en giet dit bij stap 6 over de noten.

chocolade noten snack repen

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Leave a Reply