was successfully added to your cart.

Chocolade havermout granola

By 8 december 2015 september 13th, 2017 Ontbijt
Chocolade-havermout granola

Wij houden echt van havermout. Bij het ontbijt, in gezonde snacks en in onze FitFood shakes. Eigenlijk smaakt het naar niks en dat is juist zo ideaal, want je maakt er alles van wat je maar wilt. Het perfecte blanke canvas zeg maar 😉 Tijd om weer even buiten de lijntjes te gaan kleuren!

Het resultaat: (super makkelijke) chocolade havermout granola. Vet lekker en als je weet dat de supermarkt cruesli voor een kwart uit suiker bestaat, ook net ff wat slimmer.

Chocolade havermout granola (suikervrij, zuivelvrij, glutenvrij)

Van een paar simpele ingrediënten kan je super makkelijk zelf granola maken. En uiteraard is granola gewoon de Amerikaanse benaming voor wat wij cruesli (krokante muesli) noemen. En dat is op zijn beurt weer muesli (granen, vruchten, noten, havermout) dat in een soort koeken gebakken wordt met boter en suiker of honing en daarna in stukjes gebroken. Volg je het nog?

De pakken cruesli die je in de supermarkt koopt zitten vaak vol met geraffineerde suiker. We wilden graag een gezondere variant! En dan liefst ook nog eentje die glutenvrij is. Want zo’n lekkere crunch ‘s ochtends bij het ontbijt kan af en toe wel lekker zijn!

Deze chocolade havermout granola is heel eenvoudig gemaakt van havermout, pitten en zaden en een klein beetje honing. Mijn vriend kan wel wat extra carbs gebruiken dus hij gooit dit graag in zijn havermout-eiwitpoeder-papje (daarmee krijg je een soort chocolademelk-ontbijt) en ik eet het het liefst met magere kwark of Griekse yoghurt en wat fruit.

Chocolade Havermout Granola (suikervrij, zuivelvrij, glutenvrij)

Prep Time 5 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 8
Author Sjanett de Geus

Ingredients

  • 200 gr havermout (evt glutenvrij)
  • 3 el gebroken lijnzaad
  • 50 gr pompoenpitten
  • 50 gr zonnebloempitten
  • 3 el cacaopoeder
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 el honing
  • 2 tl vanille-extract
  • Snufje zeezout

Instructions

  1. Verwam de oven voor op 175 graden Celcius en bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Meng havermout, lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten en cacaopoeder door elkaar in een grote kom.
  3. Mix kokosmelk met honing, vanille-extract en zout in een andere kommetje en giet dit daarna bij de havermout.
  4. Roer tot je een korrelig (beetje nattig) mengsel hebt.
  5. Spreid dit met een natte spatel uit over het bakpapier.
  6. Bak dit in ongeveer 20-25 minuten krokant.
  7. Haal uit de oven, laat even afkoelen en breek daarna in stukjes.
  8. Eenmaal afgekoeld kan je dit in een luchtdichte pot ongeveer een week bewaren.

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Join the discussion 7 Comments

  • Irene schreef:

    Lijkt me heerlijk dit!

    Wel een opmerking;
    Bij de notities staat eiwitpoeder, speculaaskruiden en havermout blenden tot meel. Alleen vind ik dat nergens terug in het recept. De havermout wel maar waarom tot meel blenden? De * en ** verwijzen nergens naar in het recept. Of kijk ik met mijn neus? 🙂

    • Sjanett de Geus schreef:

      Hoi Irene, je hebt helemaal gelijk. Die notities hoorden daar niet thuis dus we hebben het meteen aangepast 🙂 Dank voor je oplettendheid!

  • Renee schreef:

    Misschien domme vraag maar kokosmelk uit blik of kokosmelk als in amandelmelk/rijstemelk/sojamelk?

  • Nannie schreef:

    Kan ik de kokosmelk verbannen door amandelmelk? Ben helemaal niet van een kokos smaak namelijk…? Alvast bedankt!

  • Maaike Rijk schreef:

    Dat durven we niet te zeggen Nannie. De kokosmelk is natuurlijk veel vetter dan een amandelmelk (die grotendeels uit water bestaat). Dit kan effect hebben op de uitkomst. Een kwestie van proberen. Leuk als je andere FitFoodies laat weten of het gelukt is en hoe natuurlijk!

Leave a Reply