was successfully added to your cart.

Chocolade-framboos bananenbrood

chocolade-framboos bananenbrood

Het chocolade bananenbrood met blauwe bessen is al bijna drie jaar het best bezochte recept hier op de site. Tijd voor een update en een nieuwe variatie! Ik zit regelmatig in een café te werken (en lunchen) waar ze van die boetiek taartjes hebben. Van die taartjes die eigenlijk te mooi zijn om aan te snijden. De mooiste is een chocolade taartje met frambozen en eetbare bloemen erop, waarvan ik inmiddels ook weet dat deze net zo lekker smaakt als dat hij eruit ziet…

Nu ben ik geen meesterbanketbakker, maar de combinatie van chocolade & framboos was genoeg inspiratie om dit heerlijke bananenbrood mee te maken! Glutenvrij, paleo, zonder geraffineerde suiker en lactosevrij. Genieten met een kopje verse muntthee, of gewoon lekker voor na de training zoals ik laatst had gedaan.

Wat is jouw favoriete bananenbrood recept?

Liefs,
Sjanett

Chocolade-framboos bananenbrood

Prep Time 10 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 55 minutes
Servings 12 sneetjes
Author Susan Dullink

Ingredients

  • 4 rijpe bananen
  • 5 kleine eieren
  • 60 ml kokosolie gesmolten
  • 60 g kokomeel
  • 30 g amandelmeel
  • 30 g tapioca
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • 3 el cacaopoeder
  • snufje zeezout
  • 100 g pure chocolade in stukjes gehakt
  • 75 g frambozen uit de vriezer

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een cakeblik met bakpapier.

  2. Meng de bananen, eieren, kokosolie en amandelmeel in een keukenmachine of met een handmixer tot je een egale massa hebt.

  3. Voeg daarna kokosmeel, bakpoeder, tapioca, vanille-extract, cacaopoeder en zout toe en mix wederom tot alle ingrediënten opgenomen zijn.

  4. Roer tot slot de chocolade stukjes en frambozen met de hand door het beslag.

  5. Giet in het cakeblik en bak gedurende 45 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uit komt.

  6. Laat nog even 15 minuten afkoelen voor het serveren en snij in plakjes van ong1-1,5 cm.

Recipe Notes

Je kunt deze plakjes afzonderlijk invriezen.

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Leave a Reply