was successfully added to your cart.

Chocolade-bananenbrood met blauwe bessen (met filmpje)

By 22 augustus 2015 oktober 27th, 2017 Clean Cheats
chocolade-bananenbrood met blauwe bessen

Tijd voor een über-makkelijke en lekkere clean cheat. Dit keer eentje uit de paleo hoek: chocolade-bananenbrood met blauwe bessen. Glutenvrij, zuivelvrij en zonder geraffineerde suikers, maar wel met veel vezels en trage koolhydraten. Lekker na die pittige training of als je jezelf wilt trakteren op iets lekkers.

Chocolade-bananenbrood met blauwe bessen

Zin in chocolade en iets zoets? Maar geen zin in de suikerrush die je na het eten van een chocoladereep krijgt? Dit bananenbrood met chocolade biedt uitkomst! Het is zoet, maar niet overdadig.

Wil je er een volwaardige snack/mini-maaltijd van maken, dan kun je het aanvullen met wat extra eiwitten. Eet naast een plak bananenbrood bijvoorbeeld ook nog een gekookt eitje of neem er een eiwitshake bij. Als alternatief kun je ook 2-3 schepjes eiwitpoeder toevoegen tijdens het bakken (wij zijn bijvoorbeeld fan van deze whey isolaat).

In plaats van blauwe bessen kun je natuurlijk ook eindeloos variëren met andere vullingen. Noten, rozijnen, fruit, maak er je eigen feestje van!

Overigens, er staat “brood”, maar wij zouden dit niet eten in plaats van een boterham. Het is meer een lekkernij of een snack na een stevige training.

Enjoy!

** Let op! Het recept is sinds het filmpje iets aangepast (zie hieronder) om het lekkerder en minder calorierijk te maken 😉 **

chocolade-bananenbrood met blauwe bessen
4.5 from 2 votes
Print

chocolade-bananenbrood met blauwe bessen (paleo)

Prep Time 10 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 55 minutes
Servings 12
Author Sjanett de Geus

Ingredients

  • 4 bananen
  • 4 eieren
  • 60 ml kokosolie , gesmolten
  • 60 gr kokosmeel
  • 60 gr amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • 3-4 el cacaopoeder
  • snufje Keltisch zeezout
  • 100 gr pure chocolate chips
  • 75 gr blauwe bessen

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een cakeblik met bakpapier.
  2. Meng de bananen, eieren, kokosolie en amandelmeel in een keukenmachine of met een handmixer tot je een egale massa hebt.
  3. Voeg daarna kokosmeel, bakpoeder, vanille-extract, cacaopoeder en zout toe en mix wederom tot alle ingrediënten opgenomen zijn.
  4. Roer tot slot de chocolate chips en blauwe bessen door het beslag.
  5. Giet in het cakeblik en bak gedurende 45 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uit komt.
  6. Laat nog even 15 minuten afkoelen voor het serveren.
  7. Smakelijk!

chocolade-bananenbrood met blauwe bessen

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Join the discussion 12 Comments

  • Alexandra schreef:

    Zalig! Chocobananenbrood net gemaakt met fijne choconibs (25 gram) en hij was nog een beetje warm toen ik hem aansneed. De bessen waren daardoor heel bijzonder warm en smeuïg….mmmmm. Misschien doe ik er een volgende keer wel extra bessen door en twijfel nog over een paar stukken banaan, zodat je van beiden af en toe een hapje krijgt…..

  • Tessa schreef:

    Eind van de middag wil ik deze cake proberen maar nergens tapioca te koop uitverkocht ! Nu arrow gekocht moet ik hiervan dezelfde hoeveelheid gebruiken?

  • Veronica schreef:

    Ik denk inderdaad dat je het beste een deel van dit brood diepvriest want anders zal het zo op zijn.
    Bedankt voor het recept

  • Fabianne schreef:

    Kan je de amandelmeel ook vervangen door andere meel? Want iemand voor wie ik het moet maken heeft een notenallergie. Kan het bv met meer kokosmeel of heb je een andere suggestie?

    • Sjanett de Geus schreef:

      Hoi, je zou het amandelmeel ook weg kunnen laten uit het recept (en er eventueel wat extra tapioca aan toe kunnen voegen). Laat je even weten of het gelukt is?

  • Linda schreef:


    Hij was heerlijk! De smaak van de bananen kwam er goed doorheen. Bij andere bananenbroden vond ik dat wat tegenvallen. Wel erg machtig!

  • Rai schreef:

    Hello,

    Vraagje: je kan bananenbrood niet als vervanger zien van brood…. Maar meer als een “snack” of na een zware wod. Maar jullie zeggen ook om een “volledige” maaltijd ( eiwit, vetten, koolhydraten) na zware wod te eten.. Dit “voldoet” daar niet volledig aan…. Is bananenbrood toch voldoende? Of moet je het dan aanvullen met ander eten en zo ja wat?

    Gr Rai!

    • Sjanett de Geus schreef:

      Hoi Rai, goede vraag! Het makkelijkste is om te kijken naar de macro’s van bananenbrood. Je ziet dat het met name hoog in vetten is en je nog wat eiwitten en koolhydraten (en groenten uiteraard) moet eten om er een volwaardige maaltijd van te maken. Onze richtlijnen voor portioneren komen hier ook goed van pas! Zie http://www.portionerenmetjehanden.nl. Succes!

  • dimitri kerremans schreef:


    Super Lekker!!!! Maar wat is nu 1 plak? 2cm breedte?
    Ik zou dit moeten weten zodat ik dit meekan rekenen in men voedingsschema.

    Thx

Leave a Reply