was successfully added to your cart.

Chia-mangopudding

By 27 januari 2016 juli 31st, 2017 Clean Cheats, Ontbijt
chia-mangopudding

Is dit nu een toetje.. of een ontbijtje…? Hihi het is eigenlijk alletwee! Lekker licht en heerlijk als vervanger voor je overnight-oats is deze Chia-mangopudding.

Chiazaadjes…. Hoewel ze een mooie reputatie hebben opgebouwd als voer voor ‘superfood-kutjes’ ;), zijn ze best lekker om af en toe te eten. Leven op het spul (en nee, ook niet als je het afwisselt met moerbeien, gojibessen) zouden we echter niet aanraden. Probeer bijvoorbeeld eens deze pudding van chiazaadjes. De zaadjes kun je net als overnight-oats ‘s avonds al laten wellen  ze even in vloeistof (heel handig als bindmiddel en vetbron).

Voor de smaak en koolhydraten voegden we gepureerde mango toe en met een schepje eiwitpoeder heb je een volwaardige maaltijd. Eet je dit recept als toetje, dan kun je het eiwit ook weglaten en de mango als één portie fruit rekenen.

Smakelijk alvast!

Chia-mango pudding

Prep Time 5 minutes
Total Time 5 minutes
Servings 2
Author Sjanett de Geus

Ingredients

 • 300 ml amandelmelk*
 • 1 mango , vruchtvlees in stukjes
 • 1 el honing
 • 1 tl vanille-extract
 • 3 el chia-zaadjes
 • 1 schepje eiwitpoeder (naturel)
 • Evt: 2 el zelfgemaakte cruesli**

Instructions

 1. Doe de amandelmelk samen met de mango, honing en vanille-extract in een kom en pureer met een staafmixer.
 2. Roer de chai-zaadjes en het eiwitpoeder er doorheen en laat ongeveer een kwartier staan (of liever nog een hele nacht) zodat de zaadjes kunnen wellen.
 3. Proef en voeg eventueel meer honing toe als je liever een zoetere pudding hebt.
 4. Schep de pudding in 2 glaasjes of kommetjes en garneer eventueel met (suikervrije) cruesli.
 5. Smakelijk!

Recipe Notes

* Deze pudding is ook lekker met kokosmelk (voor een meer tropisch tintje). Uiteraard veranderen hiermee wel de macro's en is je vet iname iets meer.

** Macro's van deze topping zijn hier niet meegerekend.

chia-mangopudding

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Leave a Reply