was successfully added to your cart.
carrotcake pannenkoek

Op 8 januari is een grote groep FitFoodies gestart met onze dertig dagen clean-eating challenge voor een lichamelijke en mentale reboot. Ik vond het zelf ook wel weer eens tijd voor een FitFood30 dus ik deed gezellig mee! In de bijbehorende Facebook groep vliegen de lekkere recepten je om de oren. Zo ook deze van mij:

Carrotcake pannenkoek

Je kan nooit genoeg pannenkoek recepten hebben toch? Al helemaal niet als je er wat extra groenten in kan verstoppen en de kleintjes hier dus ook lekker van mee kunnen eten. Carrotcake is vaak met walnoten en daar ben ik helaas allergisch voor. Ik kan me voortellen dat een paar gehakte walnoten wel heel erg lekker zijn om toe te voegen aan het beslag.

Ik maakte ze voor het ontbijt en at de volgende dag de overgebleven pannenkoekjes op, die koud ook heel erg lekker waren!

Wat is jouw favoriete pannenkoek recept? Laat het me weten in de comments!

Liefs,

Sjanett

PS Wil je meer info over de FitFood30 en zelf ook starten met ons? Bekijk hier alle info.

Carrotcake pannenkoek

Prep Time 1 minute
Cook Time 10 minutes
Total Time 11 minutes
Servings 2
Author Sjanett de Geus

Ingredients

  • 125 gr havermeel
  • 2 eieren
  • 150 ml water
  • 50 ml kokosmelk
  • 1 winterpeen dun geraspt
  • 1 el agave siroop of honing (eventueel)
  • 1 tl kokosolie

Instructions

  1. Mix met een garde het havermeel met de eieren, water en kokosmelk tot een egaal beslag.

  2. Roer de geraspte winterpeen erdoorheen.

  3. De pannenkoek is ook zonder honing lekker (en tijdens de FF30 laat je dit staan), maar je kan ze eventueel een beetje zoeter maken.

  4. Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan op matig vuur en schep hierin 1/6 van het beslag (het worden redelijk kleine pannenkoekjes).

  5. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin.

  6. Herhaal tot het beslag op is

Recipe Notes

Als je supermarkt geen havermeel heeft kan je ook boekweitmeel nemen, smaakt ietsje anders en heeft misschien meer honing nodig. Als alternatief kan je ook 150 gr glutenvrij pannenkoekenmeel nemen (even het etiket lezen om te zien wat daar allemaal in zit).

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Join the discussion 6 Comments

  • Wendy schreef:

    Bij mij werd het een heel dik beslag, hoort dit. Het verspreide zich bijna niet over de pan.

    • Sjanett de Geus schreef:

      Hey Wendy, afhankelijk van het type meel dat je gebruikt of hoe groot de wortels zijn kan dat inderdaad gebeuren. Extra scheutje water door het beslag en opnieuw doorroeren en dat is opgelost!

  • Nannie Vossen schreef:

    Havermout in de keukenmachine en je havermeel is klaar!! Simpel toch?

  • Helga Schaghen schreef:

    Hoi Sjanett,

    Ik heb de pannenkoekjes al Meerdere keren gemaakt. Ik vind ze heerlijk!
    Samen met wat verse aardbeien, jam jam?
    Ik sta ook op het punt om jullie boek(en) aan te schaffen.
    Ik heb alleen een vraagje;’ Ivm Diabetes type I ben ik zeer geïnteresseerd in de hoeveelheid koolhydraten van jullie recepten.
    Hier zie ik het niet staan, in jullie boeken wel?

    • Sjanett de Geus schreef:

      Hoi Helga, wat leuk dat je de pannenkoekjes zo lekker vind! We hebben een gratis download bij FitFood Made Easy waarin je inderdaad de macro’s terug kan vinden (en de hoeveelheid koolhydraten dus). Alvast veel kookplezier gewenst!

Leave a Reply