was successfully added to your cart.

Boerenkoolsalade met zoete aardappel

By 27 april 2017 oktober 9th, 2017 Salade, Vega
boerenkoolsalade met zoete aardappel

Met dit heerlijke vegetarische recept voor boerenkoolsalade introduceren we een nieuwe gastblogger op LoveFitFood! Niemand minder dan Simone van de Berg (bekend van Simone’s Kitchen en Everyday Healthy) gaat haar prachtige creaties met ons delen.

Snel de keuken in dus!

Boerenkoolsalade met zoete aardappel

Ik ben gek op boerenkool. Maar van oudsher kende ik het eigenlijk alleen als stamppot met rookworst en spekjes. De eerste keer dat ik een artikel las waarbij boerenkool in een salade werd gebruikt, nam ik een stukje boerenkool en stopte dat rauw in mijn mond. Niet te eten natuurlijk. Hard en taai.

Het blijkt echter dat boerenkool zachter en malser wordt wanneer je het even flink masseert. Ja echt. Klinkt natuurlijk een beetje maf maar probeer het maar eens. Je zult verstelt staan van het resultaat!

De boerenkoolsalade is niet heel hoog in de eiwitten. Wil je deze verhogen neem er dan een lekker stukje krokant gebakken kipfilet of een paar eitjes bij bijvoorbeeld. Op die manier is het een volwaardige maaltijd.

Smakelijk!
Simone

Boerenkoolsalade met zoete aardappel

Servings 2
Author Simone van den Berg

Ingredients

  • 2 zoete aardappelen ongeschild en in blokjes van ± 2cm
  • 200 gr quinoa
  • 300 gr boerenkool alleen de bladeren en fijn gesneden
  • 75 gr pompoenpitten
  • 50 gr zonnebloempitten
  • 80 gr geroosterde amandelen
  • 150 ml rode wijnazijn
  • 2 el honing
  • 75 gr rozijntjes
  • 1/2 sinaasappel gebruik hiervan de rasp van de schil en het sap
  • olijfolie
  • peper & zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180°. Schep de aardappelblokjes, met 2 el olijfolie, zout en peper op een bakplaat en hussel dit even goed om. Plaats hierna de bakplaat in de oven voor 25-30 minuten, tot de blokjes gaar zijn.

  2. Kook ondertussen de quinoa voor 12 minuten in 500 ml water. Haal dan van het vuur en zet nog 10 minuten met gesloten deksel weg.

  3. Voor de dressing breng je de rode wijnazijn met de honing op laag vuur aan de kook en dit laat je een paar minuten pruttelen. Doe de rozijnen, de geraspte sinaasappelschil en sinaasappelsap bij de azijn en zet dan opzij.

  4. Om de boerenkool wat zachter en voller van smaak te maken, masseer je de boerenkool in een grote kom met olijfolie en wat grof zeezout. Gewoon lekker met je handen knijpen.

  5. Schep de zoete aardappel, quinoa en de helft van de dressing bij de boerenkool en hussel alles even lekker door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Simone van den Berg

Author Simone van den Berg

Simone van den Berg is foodfotograaf, foodblogger, kookboekauteur en reisgek. Naast haar blog Simone’s Kitchen heeft ze sinds kort een blog dat volledig is gericht op gezondheid en gezond eten. Met persoonlijke verhalen, recepten en informatie: Everyday Healthy.

More posts by Simone van den Berg

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply