was successfully added to your cart.

Blueberry protein muffins

By 21 februari 2017 mei 20th, 2018 Clean Cheats, Ontbijt
blueberry protein muffins

Zin in wat lekkers en toch nog een beetje verantwoord? Enter: Deze Blueberry protein muffins. Met een groentesnack- of soep on the side, maak je er zelfs een volwaardige maaltijd van. Lekker ter afwisseling en ook bij kids een grote hit.

 

Blueberry Protein muffins

In mijn allereerste wedstrijdvoorbereiding waren blauwe bessen echt hét feestje van de dag. Ik mocht ze eten bij het ontbijt en ik weet nog dat ik me er ‘s avonds in bed al op verheugde. Een erg fijne afwisseling tussen alle witvis en broccoli XD. Gelukkig hoef ik nu niet meer over ze te dromen, maar kan ik ze eten wanneer ik maar wil.

Als clean cheat of als maaltijd

Toen Sjanett met het idee kwam van deze blueberry protein muffins stond ik  dan ook vooraan om te proeven hihi. De muffins zijn heel eiwitrijk en gezoet met banaan,  de bessen, honing en appelmoes. Door de Griekse Yoghurt is de structuur lekker luchtig. Wil je de muffins inzetten als maaltijd, combineer dan met een groente snack. Een gemiddelde damesportie staat dan gelijk aan 2 muffins en bevatten in totaal ongeveer 1 ‘stuks’ fruit. Daarnaast zijn deze muffins natuurlijk ook superlekker als traktatie.

Liefs,
Maaike

PS. Meer over porties lees je in portioneren met je handen.

Blueberry protein muffins

Cook Time 30 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 12
Author Maaike Rijk

Ingredients

  • 3 eiwitten (of 100 gr vloeibaar eiwit)
  • 120 gr Griekse yoghurt
  • 200 gr appelmoes (ongezoet)
  • 2 el honing
  • 1 tl vanilla-extract
  • 1 banaan , geprakt
  • 100 gr havermout
  • 30 gr amandelmeel
  • 3 schepjes eiwitpoeder (vanille of naturel)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl citroenrasp
  • 100 gr blauwe bessen

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius en bekleed een aantal muffinvormpjes met papieren liners.
  2. Meng de natte ingrediënten door elkaar (eiwit, yoghurt, appelmoes, honing, vanille-extract en banaan) in een kom.
  3. Vermaal de havermout in een keukenmachine tot meel (of gebruik havermeel).
  4. Voeg hier het amandelmeel, eiwitpoeder, bakpoeder, zout en citroenrasp aan toe en meng door elkaar.
  5. Giet nu de natte ingrediënten erbij en mix weer tot een egaal beslag.
  6. Lepel het beslag in de muffinvormpjes (tot ongeveer ¾ vol) en verdeel de blueberries hierover (ongeveer 8 per muffin –je hoeft ze niet omlaag in het beslag te drukken).
  7. Bak in ongeveer 20 minuten of tot een prikker er schoon uit komt.
  8. Bewaar deze muffins in de koelkast of vries ze in voor later gebruik.

Maaike Rijk

Author Maaike Rijk

Maaike is niet alleen heavy metal addict en verslaafd aan jurkjes, als ontdekkingsreiziger en coach inspireert en coacht ze anderen letterlijk en figuurlijk om in beweging te komen en hun staat van awesomeness te vinden (en te behouden). Naast mede- oprichter van LoveFitFood is ze life- en lifestylecoach, (Personal) trainer bij Breda Strength & Conditioning en zangeres van Pandora's Key.

More posts by Maaike Rijk

Join the discussion 2 Comments

  • Hellen schreef:

    Hoi Maaike,

    Je geeft zuivelvrij als tag….ik ben gluten en lactose intolerant dus ik ben erg blij als ik die tag zie. Alleen verbaast t me als ik dan Griekse yoghurt in het recept zie staan…. lactose vrije Griekse yoghurt heb ik helaas nog niet gevonden.

    Groetjes Hellen

    • Sjanett de Geus schreef:

      Hoi Hellen, foutje van onze kant uit, super fijn dat je het even doorgeeft! Ik heb het aangepast. Overigens heeft MinusL wel lactosevrije Griekse yoghurt (mocht je daar aan kunnen komen in jouw supermarkt of reformwinkel).

Leave a Reply