was successfully added to your cart.

Blueberry chocolate chip protein pancakes

By 5 januari 2016 september 14th, 2017 Ontbijt
blueberry chocolate chip protein pancakes-2

Doordeweeks eten we vaak havermout met daar eiwitpoeder doorheen gemengd als ontbijt. Maar met dezelfde ingrediënten kan je ook heel makkelijk pannenkoeken maken. Lekker feestelijk als je bijvoorbeeld in het weekend wat meer tijd hebt voor de eerste maaltijd van de dag. Of je maakt een hele buts in eens als mealprep.

Blueberry chocolate chip protein pancakes

In dit recept gebruiken we Isolaat Perfection (affiliate link naar de Body & Fit) met een smaakje: (you guessed it) chocolate chip cookies! Daar kan je natuurlijk een gewone shake van maken. Of je mengt het door je havermout… of…je maakt er ontzettend lekkere pannenkoekjes van. Blueberry chocolate chip protein pancakes wel te verstaan.

Om ervoor te zorgen dat deze pannenkoekjes niet te droog worden, doen we er wat magere kwark doorheen. Wat een feest 🙂

Wat is jouw favoriete pannenkoek variant? Laat het ons weten in de comments!

Blueberry chocolate chip protein pancakes

Prep Time 5 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 20 minutes
Servings 4
Author Sjanett de Geus

Ingredients

  • 100 gr boekweitvlokken
  • 250 ml plantaardige melk (bv rijst melk)
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 scoops eiwitpoeder (chocolate chip cookie smaak)
  • 150 gr magere kwark
  • 2 handjes blauwe bessen (ong 80 gram)
  • 1 el kokosolie

Instructions

  1. Doe alle ingrediënten behalve de blauwe bessen in een blender en mix tot je een egaal beslag krijgt.
  2. Smelt een beetje van de kokosolie op een niet te hoog vuur in een koekenpan en giet hierin beslag voor 1 pannenkoek (ongeveer 1/4de van het beslag).
  3. Zodra het beslag aan de bovenkant begint te bubbelen doe je hier wat besjes op.
  4. Wacht nog heel eventjes en flip dan voorzichtig de pannenkoek om deze aan de andere kant te bakken.
  5. Herhaal voor de rest van het beslag.

Recipe Notes

Je kunt in dit recept ook havermout gebruiken in plaats van boekweitvlokken.

Blueberry chocolate chip protein pancakes

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Join the discussion 2 Comments

  • Marieke schreef:

    Ik probeer dit recept te lezen in combinatie met de voedingswaarde. Als jullie schrijven dat je met deze hoeveelheid 4 porties kunt maken en dat de werving size 2 is, bedoelen jullie dan dat je in totaal uit dit beslag 8 pancakes haalt? En wat zorgt er in dit recept voor de binding, heb je daar geen ei voor nodig? Thanks!

Leave a Reply