was successfully added to your cart.

Bloemkoolcurry met kip en ananas (inc filmpje)

By 30 mei 2016 Crock-Pot, Kip
bloemkoolcurry met kip en ananas

Minstens één keer per week maak ik een curry. Eén van de allerlekkerste gerechten die er is, als je het mij vraagt. Zo’n typisch gerecht dat alleen maar lekkerder wordt als het langer opstaat. Maar tja… ook hier is er geen tijd (of prioriteit ;-)) om 5 uur bij het fornuis te wachten. Dan is de Crock-Pot een ideale uitkomst.

In het filmpje laat ik je zien hoe je deze bloemkoolcurry met kip en ananas in nog geen 10 minuten maakt. De Crock-Pot doet het verdere werk.

Bloemkoolcurry met kip en ananas

Deze curry maakte ik op een zonnige dinsdagmiddag in onze LoveFitFood headquarters (aks Sjanett haar keuken/huis). De totale hoeveelheid is genoeg voor een aantal dagen. Ideaal dus om in te vriezen of om lekker op te smikkelen met je hele gezin. Bloemkool leent zich perfect voor curry’s, het zuigt letterlijk de smaak van de kruiden en specerijen die je toevoegt op. Een aanrader dus ook voor de mindere groenteliefhebber :-D.

In dit recept gebruikte ik Vadouvan-kruiden, een kruidenmengsel dat oorspronkelijk uit India komt, maar wat je tegenwoordig gewoon in de toko en zelf in de supermarkt kan vinden. Vadouvan bevat normaal gesproken kerrieblad, fenegriek, mosterdzaad, knoflook en soms (gedroogde) uien en/of komijnzaad, maar de blend kan soms wat verschillen.

De ananas in combinatie met kokosmelk zorgen voor een zoete en milde smaak. Vind je het lekker om het iets pittiger te maken, dan kun een theelepeltje chilivlokken toevoegen tegelijkertijd met de Vadouvan-kruiden. Een heerlijke combinatie.

Deze bloemkoolcurry kan je overigens goed combineer met rijst of aardappel voor een volwaardig FitFood-maaltje.

Geniet ervan en laat ons in de comments weten  wat je ervan vond of als je een lekkere variantie erop hebt gemaakt. Vinden we leuk!

PS Heb je zelf nog geen slowcooker? Wij hebben deze in de keuken staan: een Crock-Pot met timer van 4,7 liter (affiliate link naar bol.com) en die is ideaal om voor ongeveer 2-4 personen in te koken.

Bloemkoolcurry met kip en ananas

Prep Time 10 minutes
Cook Time 5 hours
Total Time 5 hours 10 minutes
Servings 4
Author Maaike Rijk

Ingredients

  • 400 gr kipfilet , in kleine blokjes
  • 1 blik ananas op sap (vers kan ook)
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 el Vadouvan kruiden
  • 1 grote bloemkool in kleine roosjes
  • 1 ui , gepeld en gesnipperd
  • 1 duim gember , geschild en in stukken.

Instructions

  1. Doe alle ingrediënten in de Crock-Pot en roer goed door.
  2. Stel de timer in op 5 uur en roer halverwege een keer door.
  3. Combineer met rijst of aardappel voor een volwaardige maaltijd.

Recipe Notes

Goed voor 4 damesporties.( Meer leren over portioneren.)
Je kunt dit recept ook in een grote braadpan maken, laat het dan op een laag pitje 1,5-2 uur sudderen.

bloemkoolcurry met kip en ananas

Maaike Rijk

Author Maaike Rijk

Maaike is niet alleen heavy metal addict en verslaafd aan jurkjes, als ontdekkingsreiziger en coach inspireert en coacht ze anderen letterlijk en figuurlijk om in beweging te komen en hun staat van awesomeness te vinden (en te behouden). Naast mede- oprichter van LoveFitFood is ze life- en lifestylecoach, (Personal) trainer bij Breda Strength & Conditioning en zangeres van Pandora's Key.

More posts by Maaike Rijk

Join the discussion 12 Comments

Leave a Reply