was successfully added to your cart.

Big-ass salade met tonijn en aardappel

By 12 januari 2016 september 14th, 2017 15 minuten, Salade, Vis
big-ass salade met tonijn en aardappel-3

Er zijn salades en er zijn salades… Van deze big-ass salade blijf je in ieder geval niet met een knorrende maag achter (de horror) óf eet je stiekem meer suikers dan in een gemiddelde candybar. Een salade a la FitFood-style met tonijn en aardappel, lekker én voedzaam.

Big-ass salade met tonijn en aardappel

Laat je niet bedotten door het ‘ogenschijnlijk’ koolhydraatloze plaatje dat we schoten. Maaike keek met met dezelfde fronsende wenkbrauw aan toen ik deze salade na een zware training voorschotelde. “Euh… gainz, honger enzo…” De rust was snel terug toen ik onthulde dat er onder de ‘enorme’ berg sla ook nog gebakken aardappelblokjes lagen! Pwieh, saved ;). Van deze lichte maaltijd zit je lekker lang vol en hij bevat alle voedingstoffen die je nodig hebt. Bye bye snaaimomenten later op de dag.

Verder hebben we het gewoon simpel gehouden: sla + rauwkost + aardappel + tonijn.

Fijn hè, dat het leven soms zo makkelijk (en toch lekker en gezond!) kan zijn 🙂

Big-ass salade met tonijn en aardappel

Prep Time 5 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 20 minutes
Servings 2
Author Sjanett de Geus

Ingredients

  • 1 tl kokosolie
  • 200 gr aardappelblokjes
  • 2 kroppen Romain sla
  • ½ komkommer , in halve plakjes
  • 2 tomaten , in partjes
  • 1 tl olijfolie
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 el grasboter
  • 2 tonijnsteaks
  • Zeezout en versgemalen peper , naar smaak

Instructions

  1. Smelt de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de aardappeltjes, op smaak gebracht met wat peper en zout, gaar (dit kan je ook al eerder doen tijdens een mealprep moment).
  2. Laat de aardappeltjes een beetje afkoelen.
  3. Was de sla en snij deze in reepjes.
  4. Verdeel aardappelblokjes, sla, tomaat en komkommer over twee diepe borden.
  5. Besprenkel de salade met olijfolie en balsamico azijn.
  6. Bestrooi de tonijnsteaks met peper en zout.
  7. Smelt degrasboter in een koekenpan en bak hierin de steaks.
  8. Serveer de salade met de tonijn bovenop (eventueel met nog wat extra balsamico azijn besprenkelen).

big-ass salade met tonijn en aardappel

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply