was successfully added to your cart.

Basis tomaat-paprika soep met pittige garnalen

By 8 juni 2017 juli 19th, 2017 Lunch, Paleo, Soep, Vis
tomaat-paprika soep met pittige garnalen

Met een goede basissoep kun je eindeloos variëren en is ideaal als go-to strategy voor drukke dagen. Deze tomaat-paprika soep is er zo eentje. In dit recept maakten we er een volwaardige maaltijd van, maar je kunt hem natuurlijk ook zonder rijst en garnalen eten als groentesnack.

Tomaat-paprika soep als volwaardige maaltijd

Als je al in het bezit bent van ons boek FitFood Made Easy, dan weet je dat we behoorlijk fan zijn van soepen. Er is zelfs een ‘build your own’ hoofdstuk aan gewijd, waarbij we uitleggen hoe je met een paar simpele basisstappen eindeloos kan variëren. Anyways, terug naar deze snelle tomaat-paprika soep die wij vulden met pittige garnalen en rijst.

Geen liefhebber van garnaal? De marinade voor de garnalen kan ook perfect met kip. En deze soep is ook heerlijk in combinatie met rijstnoedels. Kun je tegen brood? Dan kun je de soep ook combineren met 2-4 sneetjes volkoren (spelt) of desem-boterhammen, afhankelijk van jouw energie-behoefte.

Smakelijk alvast en vergeet niet om ons in de comments te laten weten wat je van deze tomaat-paprika soep vond.

Liefs,
Sjanett

Tomaat-paprika soep met pittige garnalen

Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 25 minutes
Servings 4
Author Sjanett de Geus

Ingredients

Voor de soep:

  • 1 el kokosolie
  • 1 ui , gesnipperd
  • 1 gele paprika , in blokjes
  • 3 wortels , geschild en in schijfjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 bouillonblokjes
  • 500 ml water (of meer)

Voor de pittige garnalen

  • 500 gr grote garnalen
  • 2 el milde olijfolie
  • Zeezout
  • Chilivlokken
  • Paprikapoeder

Voor erbij:

  • 2 avocado's , vruchtvlees in blokjes
  • Gekookte rijst (hoeveelheid afhankelijk van behoefte)

Instructions

Maak de soep:

  1. Smelt de kokosolie in een soeppan en fruit hierin de ui.
  2. Voeg paprika en wortel toe en roerbak een paar minuutjes.
  3. Giet de tomatenblokjes en het water erbij en doe de bouillonblokjes in de pan.
  4. Laat ongeveer 20 minuten koken tot de groenten gaar zijn.
  5. Haal van het vuur en pureer met een staafmixer.

Intussen rooster je de garnalen:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verdeel de garnalen over een bakplaatje en besprenkel met olijfolie en de kruiden.
  3. Rooster in ongeveer 10-15 minuten tot de garnalen gaar (niet meer doorzichtig) zijn.

Serveer de soep met garnalen, avocado en een paar scheppen (eetlepels) gekookte witte rijst (de hoeveelheid is afhankelijk van je behoefte).

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Leave a Reply