was successfully added to your cart.

Banaan-havermout koekjes (met maar 4 ingrediënten)

By 12 mei 2015 oktober 31st, 2017 Clean Cheats
banaan-havermoutkoekjes (met maar 3 ingrediënten)

We hebben onze trainingsmaatjes inmiddels teveel verwend, want we krijgen regelmatig tijdens de training de vraag of we weer iets lekkers bij ons hebben. Alle experimenten in de keuken voor onze kookboeken en website zorgen namelijk voor veel eten en lekkere “clean cheats”. En waarom alles voor jezelf houden als je er ook anderen blij mee kan maken, toch?

Omdat niet iedereen zoveel van koken houdt, hebben we een supermakkelijk en snel recept voor een heerlijke post-workout snack voor je: banaan-havermout koekjes!

Banaan-havermoutkoekjes: de makkelijkste koekjes ooit

Deze koekjes bestaan letterlijk uit banaan, havermout en ei. Maar hierboven staat “met maar 4 ingrediënten”? Dat klopt, want nadat je de banaan, ei en havermout hebt gemengd, kan je creatieve geest alle vrijheid krijgen en er lekkere dingen naar wens aan toevoegen.

Als je op je inname let, maak het dan natuurlijk niet te bont met deze gezonde havermoutkoekjes. Ook al eet je ze na een goede training, dat betekent niet dat je onbeperkt alles kan eten. Wij deden er stukjes pure chocolade (minimaal 75% cacao) bij, maar wat dacht je van noten, cacaonibs, rozijntjes of cranberries? Alles kan, zolang het natuurlijke opties zijn.

Deze gezonde havermoutkoekjes zijn makkelijk en snel te maken. Ideaal als je een paar te rijpe bananen hebt liggen waar je vanaf moet. De koekjes zijn lekker chewy en zoet en weer eens wat anders dan de bekende banaan of kommetje havermout na de training! Maak er wellicht een paar extra voor je trainingsmaatjes, zoals wij altijd doen, of hou lekker alles zelf.

Heb jij ook een favoriete post-workout snack of ga jij deze lekkere koekjes binnenkort proberen? Laat het ons weten in de comments!

banaan-havermoutkoekjes (met maar 3 ingrediënten)
5 from 1 vote
Print

Banaan-havermout koekjes

Prep Time 2 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 17 minutes
Servings 9
Author Sjanett de Geus

Ingredients

  • 2 rijpe bananen
  • 100 gr havermout
  • 2 eieren
  • 50 gr pure biologische chocolade , in stukjes gehakt

Instructions

  1. Verwarm een oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Prak de bananen in een kom.
  3. Roer hier de havermout, eieren en chocolade doorheen.
  4. Lepel steeds wat beslag op de bakplaat en vorm dit tot koekjes.
  5. Bak ongeveer 10-15 minuten in de oven.
  6. Laat eerst afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt.

Recipe Notes

De vermelde macro’s gaan uit van de koekjes mét chocolade. Doe je er iets anders in dan klopt dit dus niet meer.

Nutrition Banaan-havermout koekjes

Maaike Rijk

Author Maaike Rijk

Maaike is niet alleen heavy metal addict en verslaafd aan jurkjes, als ontdekkingsreiziger en coach inspireert en coacht ze anderen letterlijk en figuurlijk om in beweging te komen en hun staat van awesomeness te vinden (en te behouden). Naast mede- oprichter van LoveFitFood is ze life- en lifestylecoach, (Personal) trainer bij Breda Strength & Conditioning en zangeres van Pandora's Key.

More posts by Maaike Rijk

Join the discussion 5 Comments

  • Andy schreef:

    Van een simpel receptje gesproken, maar o zo gezond en effectief ,ook om te bulken

    • Sjanett de Geus schreef:

      Thanks Andy! Zelfs voor niet-bulkers prima in te zetten als je daaromheen verstandige keuzes maakt natuurlijk 😉

      • Andy schreef:

        Ik was al tijdje aan het experimenteren met homemade eiwitrepen, meestal op basis van pindakaas ,maar die plakten nogal en op mijn werk was het moeilijk die te eten. Met sticky fingers als gevolg….? Deze koekjes zitten snel in de mond en plakken ook zo niet, perfect dus, en toch allemaal natuurlijke onbewerkte ingrediënten die je ook nog es allemaal kan verkrijgen in bio versie….schitterend…..bedankt!

  • Ineke schreef:


    Heb het recept gemaakt en met de hoeveelheden zoals opgegeven wordt het een vloeibaar geheel
    Dus koekjes vormen?Sorry maar dat gaat niet
    1 grote koek soms????

    • Sjanett de Geus schreef:

      Hoi ineke, Wat vervelend om te horen! Lastig te zeggen waarom het bij jou niet goed ging? Misschien de banaan fijner prakken? Ik hoop dat je dan in ieder geval nog 1 grote koek ervan hebt kunnen maken?

Leave a Reply