was successfully added to your cart.

Aziatische runderstoof met mango

By 1 juni 2017 juli 19th, 2017 Crock-Pot, Paleo, Rund
Aziatische runderstoof met mango

Fruit, in een stoofpot! Het is wellicht niet het eerste waar je aan denkt, maar echt héél erg lekker. Het zoet van de mango mengt zich perfect met het sappige vlees, maar is (mede door de toevoeging van een pepertje) niet overdreven. Maak gelijk een hele pan vol en je hebt genoeg voor een paar dagen of voor in de diepvries.

Het recept voor deze Aziatische runderstoof is eigenlijk een beetje per ongeluk ontstaan. Met een rijpe mango op de fruitschaal en een paar dagen weg in het verschiet, moest deze toch echt op. Mijn hoofd stond op standje ‘experiment’, dus voilá hierbij de uitkomst. Uiteraard had ik hem ook gewoon tot een volwaardige maaltijd kunnen verwerken door wat kwark, noten en havermout te combineren ermee ;-).

Aziatische runderstoof uit de Crock-Pot

Als iets handig is om te mealpreppen, dan is het wel een stoofpot. Investeer in een goed stuk (grasgevoerd) vlees, laat zachtjes sudderen en geniet van het resultaat. Stoofpot leent zich prima om in te vriezen, dus je kan dit recept zelfs verdubbelen om een goede stash in je diepvries aan te leggen. Deze Aziatische runderstoof is het lekkerste in combinatie met een frisse komkommersalade en rijst.

Smakelijk alvast en vergeet niet om ons in de comments te laten weten wat jij van deze Aziatische runderstoof vond.

Liefs,
Sjanett

Aziatische runderstoof met mango

Prep Time 5 minutes
Cook Time 8 hours
Total Time 8 hours 2 minutes
Servings 6
Author Sjanett de Geus

Ingredients

  • 1 kg hachee vlees
  • 1 mango , vruchtvlees in blokjes
  • 1 rood pepertje , fijngehakt
  • 2 cm verse gember , geschild en geraspt

Instructions

  1. Doe alle ingrediënten in je slowcooker en laat op de lage stand 7-8 uur sudderen.
  2. Serveer met bijvoorbeeld witte rijst en een salsa of salade met komkommer en verse mango.
  3. Kind kan de was doen!

Recipe Notes

In plaats van een crock-pot kun je ook een pan gebruiken en laten sudderen op een laag vuurtje. Anders dan bij de slowcooker wel belangrijk om hierbij in de buurt te blijven ;-).

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Join the discussion 2 Comments

  • Annemarieke schreef:

    Hoi Sjanett, binnenkort wil ik deze stoofpot gaan maken in de Crock-pot. Klopt het dat er helemaal geen vocht aan hoeft te worden toegevoegd? Komt dat door het sap uit de mango?

  • Annemarieke schreef:

    Mijn mango was nog niet superrijp en gaf nog niet zoveel vocht af dus voor de zekerheid een heel klein beetje water toegevoegd. 8 uur later hadden we een heerlijk prutje. Ik ben bepaald niet iemand die snel zout aan het eten toevoegt, maar nu heb ik nog wel wat zeezout toegevoegd, zonder vonden we het wat te flauw. Ik heb er een verse atjar ketimoen bij gemaakt. Erg lekkere combinatie.

Leave a Reply