was successfully added to your cart.

Aubergine uit de oven

By 25 december 2015 september 13th, 2017 Groenten
aubergine uit de oven

Tijd voor een no-fail bijgerecht vandaag: aubergine uit de oven. Handig om meteen een beetje meer van te maken, want ook op bijvoorbeeld een salade is dit erg lekker.

Het heeft even geduurd voordat ik de goede manier had gevonden om aubergine te bereiden… gegrild in de oven is (naar mijn bescheiden mening) -met of zonder kaas- simpelweg de aller- allerlekkerste manier ūüôā Resultaat: een groente die ik vroeger niet zo lekker vond, is nu favoriet. Probeer het zelf eens zou ik zeggen.

In dit recept kan je geraspte parmezaanse kaas gebruiken als je tegen zuivel kan, of kiezen voor edelgistvlokken (in deze leuke post van De Groene Meisjes wordt uitgelegd wat dit is en wat je ermee kan).

Aubergine uit de oven

Prep Time 1 minute
Cook Time 10 minutes
Total Time 11 minutes
Servings 2
Author Sjanett de Geus

Ingredients

  • 1 grote aubergine
  • 3 el milde olijfolie
  • Versgemalen peper , naar smaak
  • 3 el parmezaanse kaas*

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Snij de aubergine in plakken en leg op de bakplaat.
  3. Bestrijk schijfjes met olijfolie en bestrooi met peper en de kaas (of edelgist vlokken).
  4. Bak ongeveer 10 minuten in de oven, of tot je een mooi goudbruin korstje hebt (zet de oven eventueel nog even paar minuten op de grill stand).

Recipe Notes

* Als lactose-vrij alternatief kan je hier ook edelgist vlokken voor nemen.

aubergine uit de oven

Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoe√ęerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Leave a Reply