was successfully added to your cart.

Andijvie-knolselderij stamppot

Ik was aan het twijfelen of ik wel een stamppot moest maken. Half oktober en het is nog steeds mooi weer, OMG we are lucky! Toch is de stamppot weer tot recept van deze tijd uitgeroepen. Wij Hollanders houden gewoon van stamppot!

Om het recept nog een LFF Paleo tintje te geven heb ik de stamppot gemaakt met Knolselderij. En JA dit is echt de moeite waard! Vega of niet, beide varianten zijn even lekker om te eten!

Andijvie-knolselderij stamppot

Servings 2
Author Larissa Ruwiel

Ingredients

  • 4/6 Eieren of 200g spekjes
  • Handje cashewnoten ongebrand en ongezouten
  • 25 g boerenkaas geraspt
  • 1 kleine knolselderij
  • 300 g andijvie
  • 100 g champignons
  • 1 ui
  • Olijfolie extra vierge

Instructions

  1. Was en snijd de andijvie in reepjes.

  2. Hak de nootjes fijn met een vijzel of staafmixer. 

  3. Kook de eieren 5/7 minuten en laat afkoelen onder de koude kraan. 

  4. Schil de knolselderij, snijd deze in kleine blokjes en kook het met een beetje water in ongeveer 15 minuten gaar (moet echt zacht zijn). 

  5. Snipper de ui fijn, borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

  6. Bak de uitjes in een pan met wat olijfolie en voeg de champignons toe als de uitjes glazig zijn. Bak dan nog 5 minuten door.

  7. Giet de knolselderij af maar bewaar het vocht.

  8. Pureer de knolselderij en maak het smeuïg met het overgebleven kookvocht. Voeg een scheutje olijfolie toe en wat peper en zout. 

  9. Meng de andijvie door de puree. Voeg vervolgens de ui en champignons toe en de cashewnoten en geraspte kaas. 

  10. Pel de eieren en brokkel ze door het gerecht of leg ze op de stamppot. Schep alles goed door elkaar, hoppa en klaar! 

Chantal Verwest

Author Chantal Verwest

Chantal is diëtiste en personal trainer en door haar eigen sportervaringen en het afstuderen binnen Defensie (korps mariniers) heeft ze haar enthousiasme voor sport en voeding verder ontwikkeld. Vanuit een holistische kijk gaat Chantal aan de slag om een balans te vinden en te zoeken naar wat voor jou werkt.

More posts by Chantal Verwest

Leave a Reply