was successfully added to your cart.

5 gezonde bananenbrood recepten

By 20 januari 2017 december 24th, 2017 Energie

gezonde bananenbrood receptenBananenbrood, wie heeft er niet van gehoord. We maken er weleens grapjes over; dat we de bananenbrood meisjes zijn, omdat ons recept voor chocolade bananenbrood met blauwe bessen zoveel bezocht wordt op de site.

In eerste instantie vonden we het een beetje awkward (“We hebben toch méér te bieden dan alleen bananenbrood?!“), maar inmiddels hebben we het volledig omarmt. Zo kun je ons ook op geen enkel event vinden zónder een van deze heerlijke variaties op gezond bananenbrood.

Waarom we zo’n fan zijn? Bananenbrood is makkelijk te maken, is voedzaam en vooral heel erg lekker! Een heerlijk tussendoortje of onderdeel van een complete maaltijd.

Gezond bananenbrood in allerlei soorten en maten

Omdat we van experimenteren en variëren houden, delen we hieronder een aantal overheerlijke combinaties met je. Daarnaast kan je alle vijf (maar eigenlijk zijn het er zes) recepten heel handig in één pdf downloaden om uit te printen en lekker vaak in de keuken te gebruiken. Zonder je dus zorgen te hoeven maken dat je telefoon of iPad onder het bananenbrood beslag komt te zitten. 😉

Wat wordt jouw favoriete gezonde bananenbrood?

chocolade-bananenbrood met blauwe bessen

Chocolade bananenbrood met blauwe bessen

Het populairste bananenbrood recept op de site en dat vinden we helemaal niet gek. Een bananenbrood recept waarin 2x chocolade is verwerkt en de blauwe bessen het helemaal afmaken.

Speculaas-noten bananenbrood (paleo)

Bananenbrood met speculaaskruiden en noten

Niet alleen lekker rondom Sinterklaas, maar wat ons betreft gewoon in alle seizoenen. Door de noten krijgt dit bananenbrood iets lekker knapperigs. Ook heerlijk om nog rozijntjes doorheen te doen.

chocolade courgette brood

 Chocolade courgette brood
(zonder banaan)

Bananenbrood zonder banaan… kan gewoon! Speciaal voor Amy die ons met allerlei werkzaamheden ondersteunt (en allergisch is voor banaan) ontwikkelden we dit chocolade courgette brood. Het recept linkt naar de site van Nootrofit, waar je ook meteen het whey poeder vindt dat we hierin gebruikten.

zoete aardappelbrood

 Zoete aardappelbrood

Een perfect mealprep ontbijtje voor busy bees met een krappe ochtendplanning. Maak dit brood in het weekend en je hebt al drie ontbijtjes in de pocket. Groentesnack of -soepje rond 10 uur en gas erop.

healthy chocolade taartje (paleo)

Healthy chocolade taartje

Chocolade bananenbrood vermomd als gezonder taartje. Zonder granen en zuivel, maar wel ontzettend lekker!

Kan je bananenbrood eten en toch afvallen?

Om die vraag te kunnen beantwoorden moet je iets weten van onze visie op gezonde voeding. Wij houden niet van diëten en niet van het demoniseren van bepaalde voedingsmiddelen. In onze optiek bestaat er geen goed of slecht eten, alleen eten dat waarschijnlijk wel bijdraagt aan je gezondheid en eten dat waarschijnlijk niet bijdraagt aan je gezondheid.

De keuzes die je daarin maakt zijn heel persoonlijk (elk lijf reageert weer anders op bepaalde voedingsmiddelen) en afhankelijk van de doelstellingen die je hebt. Dat het ingewikkeld en verwarrend kan zijn met alle tegenstrijdige informatie online, snappen we echter maar al te goed!

Dat was de reden voor ons om mensen hierin te begeleiden en te bevrijden van de bullshit dieetcultuur. We ontwikkelden daarom een 30 dagen challenge waarbij we mensen niet alleen helpen met wat en hoeveel te eten, maar ook hoe ze zelf het heft in eigen handen kunnen nemen en altijd sterk in hun schoenen staan als ze voedingskeuzes moeten maken.

We hebben dit FitFood30 genoemd en hiermee krijg je in 30 dagen een lichamelijke en mentale reboot. Neem dus snel een kijkje!

Liefs,
Sjanett

PPS Wil je nog meer recepten van ons zien? Check dan ook eens onze kookboeken: FitFood Made Easy of FitFood at Work!

bananenbrood recept variaties - fitfood fundamentals
Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Leave a Reply