was successfully added to your cart.

10 gezonde dressing recepten

By 15 maart 2017 juli 21st, 2017 Energie
gezonde dressing

Er is salade én er is SALADE. Een lekkere dressing maakt (net als bij marinades) vaak veel van het verschil. Met deze 10 gezonde dressing recepten, geef je telkens weer een andere smaak aan je salade, zónder onnodige geraffineerde suikers of andere additieven. Plus, super simpel te maken! Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen.

Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans.

Vinaigrette met witte wijnazijn en honing

  • 6 el olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 tl honing
  • zout en peper

Citroenvinaigrette

  • 2 el citroensap
  • 5 el olijfolie
  • zout en peper

Basilicumdressing met pijnboompitten

  • 2 el balsamicoazijn
  • 5 el olijfolie
  • 1 flinke handvol verse basilicum, fijngehakt
  • 1 flinke handvol pijnboompitten, geroosterd en gehakt
  • zout en peper

Vinaigrette met mosterd

  • 6 el olijfolie
  • 2 el Dijon mosterd
  • 2 el rode of witte wijnazijn
  • zout en peper

Dressing van limoensap en koriander

  • 2 el limoensap
  • 3 el verse koriander, fijngehakt
  • 125 ml olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn

Yoghurtdressing

  • 150 ml yoghurt
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 el verse munt, fijngehakt
  • 1 el verse peterselie, fijngehakt
  • versgemalen zwarte peper

Blauwe-kaasdressing

  • 75 g blauwe kaas, verkruimeld (bijv. Roquefort)
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 225 ml zure room of dikke yoghurt
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el verse peterselie, fijngehakt
  • versgemalen zwarte peper

Honing-mosterddressing

  • 1 el grove mosterd
  • 1 el Dijon mosterd
  • 1 el heldere honing
  • 1 el citroensap of witte wijnazijn
  • 4 el olijfolie
  • zout en peper

Pestovinaigrette

  • 2 á 3 el witte wijnazijn
  • 2 tl pesto
  • 75 ml olijfolie
  • zout en peper

Oosterse dressing

  • 1 el mosterd
  • 1 el Japanse sojasaus
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 el sesamolie
  • zout en peper
Sjanett de Geus

Author Sjanett de Geus

Sjanett is een getatoeëerde foodie met een voorliefde voor zware kettlebells. Naast Eating Psychology Coach en host van de Transformatie Academie Podcast is ze ook een digitale nomade die lekker haar eigen plan trekt en anderen coacht bij wat ze LifeCrafting noemt (je droomleven ontwerpen en realiseren).

More posts by Sjanett de Geus

Leave a Reply